Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apă Canal Salubritate Cogealac SRL Firma controlată de Primăria Cogealac are un nou administrator judiciar

ro

21 Aug, 2022 14:28 1323 Marime text


Tribunalul Constanța a stabilit un nou termen în dosarul privind insolvența SC Gospodărie Apă Canal Salubritate Cogealac SRL, firmă controlată de Primăria Cogealac.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 05 octombrie 2022.  
 
Recent a fost schimbat administratorul judiciar.  
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 13178/12.08.2022, Direcția Generală Regionala a Finanțelor Publice Galați prin Administratia Județeană a Finanțelor Publice Constanța, creditor bugetar majoritar deținând o pondere de 73,36% din masa credală, a decis desemnarea în calitate de administrator judiciar a Consorțiului – Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. & Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. Filiala Bacău, în locul administratorului judiciar provizoriu Cabinet de Insolvență Grecu Nicola.
 
Potrivit sentinței civile nr. 23/12.01.2022, pronuntată de către Tribunalul Constanța, Secția a II-a Civilă, în dosarul nr. 8532/118/2021, s-a dispus deschiderea procedurii de insolveță în formă generală împotriva debitoarei Gospodarie Apa Canal Si Salubritate Cogealac SRL, și numirea în calitate de administrator judiciar al debitoarei a Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola.
 
Potrivit certificatului constatator, Gospodărie Apă Canal și Salubritate Cogealac SRL funcţionează din anul 2012 şi are ca obiect principal de activitate: „Tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase“.
 
Asociați în cadrul societății debitoare sunt: comuna Cogealac, în calitate de asociat unic și administrator, cu un procent din beneficii și pierderi de 100%
 
Conform BPI nr. 9509/02.06.2022, creanțele debitoarei au avut o evoluție crescătoare pe tot parcursul perioadei analizate, atingând valoarea maximă de 462.923 lei în anul 2021 comparativ cu anul 2019 când se situau la nivelul de 287.242 lei.
 
Gospodarie Apa Canal și Salubritate Cogealac SRL efectuează servicii de alimentare cu apă și canalizare pentru comunele Cogealac și Tariverde.
 
Apa extrasă din puțuri până la data de 30.09.2020, conform indexelor preluate de Apele Române și facturată societății debitoare, a fost de 52318 mc în localitatea Cogealac și de 32381 mc în localitatea Tariverde, adică un total de 84699 mc de apă, din care au fost facturati un numar de 84699 mc, dar pentru care nu s-a încasat, până în prezent, decât o sumă foarte mică, nivelul de trai din comunele amintite fiind unul foarte scăzut.
 
Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care prețul pe mc pentru apa potabila furnizată nu a mai fost modificat din anul 2013.
 
Ținând seama de aceste aspecte, asociatul unic a finanțat societate pentru achitarea datoriilor acumulat, însă insuficient pentru a evita starea de insolvenbilitate a acesteia.
 
Potrivt analizei economico-financiara efectuată de către administratorul judiciar în baza informațiilor financiarcontabile ale debitoarei, se poate observa faptul că starea de insolvența a Gospodarie Apa Canal și Salubritate Cogealac SRL nu i se poate imputa administratorului statutar al acesteia.
 
Administratorul judiciar nu poate indica persoanele cărora li s-ar putea imputa starea de insolvență a societății debitoare.
 
Față de cele expuse anterior, administratorul judiciar propune continuarea procedurii de observație în vederea întocmirii unui plan de reorganizare a activității societății debitoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii