Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme constantene au prejudiciat statul cu 8 milioane de lei

ro

24 Jun, 2010 19:22 1709 Marime text

N O T A
  
  SC Pana de Otel SRL cu sediul social in localitatea Cuza Voda, societatea ce nu functioneaza la sediul social declarat,  a livrat catre o alta societate din Constanta fier vechi.
  Prin neinregistrarea in contabilitate a acestor operatiuni s-a prezumat un prejudiciu produs bugetului de stat in suma totala de 911.080 lei.

  Un alt domeniu in care se constata un grad ridicat de evaziune fiscala este comertul cu cereale.

  SC Cereal Standard SRL cu sediul social in Medgidia, al carui administrator este Vrancean Veaceslav, cetatean din Republica Moldova, a livrat diverse produse cerealiere si a prestat servicii de transport.
  Avand in vedere faptul ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat nu se poate verificarea inregistrarea in evidentele financiar-contabile a operatiunilor efectuate.
  Prejudiciul creat bugetului de stat este in suma de 6.226.746 lei.,

  Sc Car Ceres SRL cu sediul social in Constanta, al carui obiect de activitate il reprezinta comertul cu cereale, a livrat catre o societate din Constanta si o alta din Bucuresti diverse produse agricole (grau, orz, porumb, floarea soarelui) si a prestat servicii de transport.
  Societatea nu functioneaza la sediul social declarat, prezumandu-se in acest caz un prejudiciu in valoare totala de 812.651 lei.
  Pentru toate cele trei societati au fost intocmite sesizari penale.

  In perioada 01 – 20 iunie s-a suspendat  activitatea pentru nedotarea sau neutilizarea casei de marcat electronice fiscale pentru 61 de puncte de lucru.
  Desi controalele ce au vizat respectarea prevederilor legale in domeniul caselor de marcat au fost intensificate, agentii economici fiind atentionati in permanenta asupra consecintelor ce decurg din aceste situatii, nu a existat zi in care sa nu se inregistreze cel putin un act de control  pentru neemitere de bon fiscal sau chiar pentru nedotare cu casa de marcat. Valoarea amenzii nu este de ignorat, avand in vedere ca incepe de la suma de 8.000 de lei, indiferent de suma pentru care nu s-au emis bonuri fiscale, asa cum nu este de ignorat nici faptul ca se suspenda activitatea pe o perioada de 3 luni.
  Asadar, aducem din nou in atentia comerciantilor necesitatea utilizarii casei de marcat, precum si a cumparatorilor care trebuie sa solicite bonul fiscal in orice situatie.
  Daca sunt refuzati sau se invoca diverse motive ne pot sesiza la orice ora aceasta neregula, sau oricare alta, la numarul de telefon 0241486873.

COMISAR SEF SECTIE
Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii