Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 7 milioane de lei

ro

19 Oct, 2010 15:41 1897 Marime text

  In urma controlului demarat de catre Garda Financiara sectia Constanta la SC  Dumi Design SRL cu sediul social in Tuzla s-a constatat ca aceasta a achizitionat cereale in valoare totala de 3.595.430 lei de la diverse persoane fizice pe baza de borderouri de achizitie.
  Echipa de control a ridicat aceste borderouri pentru a verifica realitatea si legalitatea operatiunilor efectuate.
  Cu aceasta ocazie s-a constatat ca unele dintre persoanele inscrise in borderouri nu au recunoscut tranzactia, iar altele nu se identificau cu datele inscrise in aceste documente.
  Administratorul societatii s-a prezentat initial pentru control, dar ulterior,  a refuzat sa se mai prezinte, ceea ce ne determina sa credem ca operatiunile nu au fost inregistrare in evidenta financiar – contabila.
Prejudiciul adus bugetului de stat este in suma totala de 1.057.480 lei.
  Societatii i s-a intocmit sesizare penala.

  Achizitii de cereale de la persoane fizice pe baza de borderouri in valoare totala de 20.178.470 lei a efectuat si SC Dart Provision Construct SRL.
  Acestea au fost comercializate fara sa evidentieze in contabilitate operatiunea.
  La verificare s-a constatat ca datele de identitate inscrise in borderouri apartineau altor persoane, iar o alta parte dintre persoane, desi in documente au fost corect inscrise datele de identitate, nu recunosc tranzactia.
  Si in acest caz administratorul, desi initial s-a prezentat la control, ulterior, cu toate ca a fost cautat la sediul social si invitat oficial prin intermediul invitatiilor transmise prin posta, a refuzat sa se mai prezinte.
Neexistand posibilitatea verificarii in evidenta financiar – contabila a tranzactiilor efectuate prezumam un prejudiciul adus bugetului de stat in suma de 5.934.844 lei.
  Societatii i s-a intocmit sesizare penala.

COMISAR SEF SECTIE
Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii