Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota informativa - 28.01.2009

ro

28 Jan, 2009 20:02 802 Marime text

MINISTERUL  FINANTELOR PUBLICE
AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
GARDA FINANCIARA  SECTIA CONSTANTA
Constanta, b-dul Ferdinand nr. 68 bis
tel: 0241-48.82.84; fax: 0241-61.81.12
                     
NOTA

In urma verificarilor efectuate la SC Paradise Impex SRL cu sediul social in  Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, s-a constatat ca aceasta a efectuat tranzactii cu produse energetice – motorina euro – si s-a aproviziont cu produse energetice – motorina si benzina – de la societati de tip “fantoma” din tara.
Initial, administratorul societatii, s-a prezentat cu evidenta financiar – contabila a societatii pe anul 2007, urmand sa prezinte restul evidentei la o data stabilita. Din discutiile pe care le-a avut cu organele de control, s-a dedus ca de fapt este doar o persoana “interpusa”, care nu are decat dreptul de semnatura a ordinelor de plata, afacerea fiind condusa de alte persoane. Intrucat nu s-a mai prezentat si nici nu a mai fost posibil sa fie contactat telefonic sau gasit la domiciliul sau, nu a mai existat posibilitatea verificarii inregistrarii in contabilitate a acestor operatiuni,  s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat, compus din impozit pe profit, TVA si acciza este in suma totala de 22.301.504 lei.

SC Delta Trans Util SRL Constanta, societatea ce nu functioneaza la sediul social declarat, a comercializat in iulie 2008 catre o societatea din judetul Tulcea cereale – orz si rapita – in valoare totala de 36.877 lei.
De asemenea, SC Delta Trans Util SRL a comercializat in perioada septembrie – noiembrie 2008, grau, rapita, orz, floarea soarelui, porumb boabe si soia in valoare de 5.591.506 lei catre o societate din Constanta. Tot catre aceasta societate din Constanta, a prestat si servicii de transport in valoare de 50.746 lei.
Niciuna dintre aceste operatiuni derulate – comercializare cereale sau prestari servicii – nu a fost inregistrata in evidenta financiar – contabila a societatii, estimandu-se un prejudiciu in valoare totala de 1.727.421 lei.

Pentru ambele societatii s-au intocmit sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese care au fost transmise Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

COMISAR SEF SECTIE 

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii