Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota informativa - 17.12.2009

ro

17 Dec, 2009 17:11 1042 Marime text

NOTA
  
  In urma unor verificari efectuate la SC Delta Trans Util SRL, societate ce are sediul social in localitatea Constanta,al carui administrator are domiciliul in Bucuresti, s-a constatat ca a comercializat cereale (floarea soarelui) si a prestat servicii de recoltare a rapitei si a graului in valoare totala de 803.652 lei.
  Avand in vedere ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat, neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii operatiunilor in evidenta financiar-contabila, s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma totala de 236.368 lei.
  Societatii i s-a intocmit sesizare penala care a fost transmisa Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.
  SC Delta Import SRL Constanta a comercializat in baza a 11 facturi catre o societate din Bucuresti care nu functioneaza la sediul social declarat, 311 tone uleiuri minerale in valoare de 1.126.758 lei.
  Pentru ca nu functioneaza la sediul social declarat si nu s-a putut verifica evidenta financiar-contabila s-a prezumat faptul ca uleiurile minerale din petrol comercializate nu au fost folosite in scop industrial, drept pentru care s-a procedat la calcularea accizelor aferente datorate si nevirate bugetului de stat la nivelul accizelor datorate pentru benzinele cu plumb, in suma de 405.479 lei.
  S-a intocmit sesizare penala care a fost inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.
  SC Agrimediu Consulting SRL Constanta, s-a aprovizionat cu cereale (orz, grau, rapita) in valoare totala de 1.785.660 lei de la o societate din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna pe care mai apoi le-a comercializat catre o alta societate din Constanta.
  Intrucat marfurile au fost  comercializate fara documente legale de provenienta, societatea din Sfantu Gheorghe Judetul Covasna nerecunoscand relatiile comerciale cu societatea din Constanta, aceasta din urma a fost sanctionata contraventional cu amenda in suma de 20.000 lei si i s-a confiscat suma de 1.814.596 lei care reprezinta incasarile din vanzarea marfurilor a caror provenienta nu este dovedita.

DIRECTOR  COORDONATOR
Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii