Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota informativa - 11.02.2009

ro

11 Feb, 2009 20:23 894 Marime text

MINISTERUL  FINANTELOR PUBLICE
AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
        GARDA FINANCIARA  SECTIA CONSTANTA
Constanta, b-dul Ferdinand nr. 68 bis
tel: 0241-48.82.84; fax: 0241-61.81.12                                               

NOTA

In urma verificarilor efectuate la SC Ciseler Metal Company SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, s-a constatat ca aceasta a comercializat deseuri metalice catre o alta societate din Constanta in valoare totala de 9.008.983 lei.
Intrucat aceste operatiuni nu au fost inregistrate in  evidenta financiar – contabila a societatii, s-a prezumat ca prejudiciul  adus bugetului de stat este in suma totala de 1.441.437 lei.

SC Priority SRL Constanta  nu functioneaza la sediul social declarat. Anul trecut societatii i-a fost intocmita sesizare penala pentru  aprovizionare cu produse energetice – motorina euro 4, uleiuri – de la diverse societati de tip “fantoma”  din Bucuresti si Prahova. Atunci, la data la care a fost inceput controlul administratorul societatii s-a prezentat cu o parte din facturile de aprovizionare urmand sa revina cu restul evidentei financiar-contabile pentru definitivarea verificarilor.  Revenind a prezentat documente prin care, intre timp, cedase partile sociale altor persoane precum si toate actele societatii.  Asa incat verificarile nu s-au putut definitiva, concluzionandu-se ca aceste tranzactii nu au fost inregistrate in evidenta financiar – contabila. S-a calculat un prejudiciu adus bugetului de stat in suma de 2.610.430 lei
Desi a fost intocmita si inaintata sesizare penala Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta pentru acest prejudiciu, societatea a continuat sirul ilegalitatilor, vanzand catre o societate din Bucuresti, cantitatea de 5.170 tone ulei vegetal in valoare totala de 17.441.771 lei.
Nici aceasta operatiune nu a fost evidentiata in contabilitate,   prejudiciul produs bugetului de stat in acest caz este in suma  de 5.129.933 lei. Prejudiciul total din cele doua sesizari penale este de 7.740.363 lei.
Pentru ambele societatii s-au intocmit sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese care au fost transmise Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

         COMISAR SEF SECTIE

 Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii