Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme amendate pentru sume incasate fara a emite bonuri fiscale

ro

26 Jan, 2010 15:54 1499 Marime text

NOTA

SC Aliment Star SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, si-a modificat structura asociatilor, conform datelor oferite de site-ul ONRC, in data de 10.08.2009, dupa ce in prealabil efectuase tranzactii cu 154.500 kg carne de pasare in valoare totala de 1.032.471 lei pe care a achizitionat-o de la o societate din Frumusani, judetul Calarasi. Tot anterior datei de 10.08.2009, societatea a mai achizitionat si cantitatea de 53.734 kg alimente – carne de pasare – in valoare totala de 380.455 lei de la o alta societate din Vaslui.
Avand in vedere ca societatea a obtinut venituri fara a le inregistra in contabilitate, prezumam ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma de 415.567 lei.
SC Giuly Trans SRL a comercializat catre o societate din Constanta diverse cantitati de cereale in valoare totala de 8.294.597 lei pe care le achizitionase de la diverse persoane fizice din judetul Constanta pe baza de borderouri de achizitie. In urma verificarilor efectuate prin sondaj s-a constatat ca persoanele fizice mentionate in borderourile de achizitie nu detin teren agricol si nu au avut niciun fel de relatii comerciale cu SC Giuly Trans SRL.
Avand in vedere ca societatea nu a fost gasita functionand la sediul social declarat, s-a prezumat ca societatea a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 2.439.587 lei.
Pentru ambele societati s-au intocmit sesizari penale care au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.
Au continuat verificarile pe linia respectarii prevederilor O.U.G. 28/1999 privind dotarea si utilizarea casei de marcat electronice fiscale.
In primele doua saptamani ale acestui an au fost aplicate deja 16 amenzi contraventionale de 8.000 lei fiecare pentru aceasta contraventie si s-au confiscat toate sumele care s-au incasat si pentru care nu fusesera emise bonuri fiscale.
SC Sunstone Design SRL Navodari,  a incasat la persoane fizice sume pentru care nu au emis bonuri fiscale. S-a aplicat amenda contraventionala de 8.000 lei si s-a suspendat activitatea pe 3 luni.
SC Okey Mistic SRL Constanta, societatea ce desfasoara activitate de de alimentatie publica, incasa de la clienti sume pentru care nu emitea bonuri fiscale pentru ca unitatea nu era dotata cu aparat de marcat electronic fiscal. Si la aceasta societate amenda aplicata a fost de 8.000 lei, s-a confiscat suma regasita incasata pentru care nu se emisesera bonuri fiscale si s-a suspendat activitatea unitatii pana la dotarea cu A.M.E.F.
SC SK Textil SRL  Constanta, la punctul de lucru din Complex Dorally, unde desfasura activitate de comert cu amanuntul, nu elibera bonuri fiscale.
Amenda aplicata a fost de 8.000 lei, a fost confiscata suma de bani si s-a suspendat activitatea pe o perioada de 3 luni.
Asadar, atentionam pe aceasta cale agentii economici ca este obligatorie atat dotarea cat si utilizarea casei de marcat electronice fiscale, in sensul ca este obligatorie emiterea bonurilor fiscale pentru toate sumele incasate, pentru ca, amenzile aplicate la constatarea acestei contraventii sunt de pana la 10.000 lei, sumele care se incaseaza fara a se emite bonuri fiscale se confisca si ca masura complementara se suspenda activitatea unitatii pana la 3 luni.

DIRECTOR  COORDONATOR
 Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii