Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi aplicate de comisarii Garzii Financiare

ro

09 Feb, 2010 18:00 1359 Marime text

NOTA
 
  SC Antarctica Distribution SRL Agigea, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, al carui administrator este Piciog Marian, a efectuat tranzactii comerciale cu cereale si a prestat servicii de transport catre o alta societate din Constanta.
  Societatea mai avea deja intocmite doua sesizari penale pentru un prejudiciu in suma de 156.933 lei.
  Nici de aceasta data veniturile obtinute nu au fost inregistrate in evidenta financiar-contabila, prejudiciul prezumat fiind de 618.605 lei.
Prejudiciul total creat bugetului de stat de catre Antarctica Distribution SRL a fost de 775.538 lei.

  Tot pentru operatiuni privind comertul cu cereale s-a intocmit si inaintat sesizare penala la  Parchet, pentru SC Rocoss Star SRL Constanta,  care a vandut catre o societate din localitatea Ceamurlia de Sus, judetul Tulcea, floarea soarelui si grau, in valoare de 1.085.322 lei. Pentru ca nu functiona la sediul social declarat si nu s-a putut verifica inregistrarea in contabilitate a operatiunilor prejudiciul creat bugetului de stat este in valoare totala de 319.212 lei. 

  SC Lazar Pan SRL Constanta, a fost verificata pe linia comertului cu cereale, procedandu-se si la verificarea incrucisata a clientilor si furnizorilor. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca si acestia erau societati de tip “fantoma”. La reluarea verificarilor administratorul nu a mai fost de gasit, neraspunzand invitatiilor care i-au fost transmise pentru a se prezenta la control. In aceasta situatie s-a concluzionat ca societatea a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 11.858.315 lei.

  Pentru toate societatile s-au intocmit sesizari penale ce au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.
  
  Verificarile privind respectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 – dotarea si utilizarea caselor de marcat electronice fiscale – au continuat, in oras si in judet.
  La punctul de lucru al SC Glamour Fiddich Development Entertainment Club SRL – Club Vansses de pe str. Mircea cel Batran din Constanta,  s-a constatat ca la barurile din interiorul locatiei nu s-au emis bonuri fiscale pentru vanzarile cu amanuntul efectuate. De la asemenea lipseau anunturile de atentionare a clientilor de a solicita si pastra bonurile fiscale.
  Societatea a fost sanctionata contraventional cu suma de 16.000 lei si confiscarea sumei de 8.580 lei. Totodata a fost suspendata si activitatea de o perioada de 3 luni.

DIRECTOR  COORDONATOR
Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii