Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiunii de depistare a operatorilor economici care efectueaza transporturi de marfuri

ro

24 Sep, 2009 15:13 1013 Marime text

NOTA

  In perioada iulie-septembrie anul curent, in cadrul actiunii de depistare a operatorilor economici care efectueaza transporturi de marfuri pe drumurile publice din judetul Constanta, de catre Garda Financiara, au fost verificate un numar de 506 autovehicule.
In urma acestor verificari au fost sanctionati contraventional un numar de  415 operatori economici si s-au aplicat amenzi contraventionale in suma totala de 612.650 lei.
Ca si sanctiuni complementare s-a dispus confiscarea pentru cantitatile de 22 tone de caramida, 48 tone de ciment si 20 tone de fructe datorita faptului ca nu detineau documente de provenienta a marfurilor.
Totodata s-a luat masura indisponiblizarii pentru 1.380 tone diferite bunuri (cereale, diverse alimente) pana la finalizarea verificarilor. Pentru doi dintre operatorii economici ce au facut obiectul controlului au fost intocmite sesizari penale datorita faptului ca nu functioneaza la sediul social si nu au putut fi identificate. Din verificarile efectuate a rezultat ca acestea au avut relatii comerciale cu alti operatori econonomici, prin aceasta prezumandu-se ca s-a produs un prejudiciu de 1.779.880 lei ca urmare a nedeclararii veniturilor si a neplatii impozitelor datorate.
Comisarii Garzii Financiare vor efectua pe drumurile publice, in continuare, actiuni de depistare a operatorilor economici care desfasoara activitati de transport fara a respecta conditiile legii.

DIRECTOR  COORDONATOR

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii