Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Garda de Coastă

ro

26 Jan, 2015 13:32 991 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, cu documente susceptibile a fi falsificate şi un altul cu numere de Germania expirate, care erau puse în circulaţie de doi cetăţeni români domiciliaţi în judeţul Constanţa.

• În data de 25.01.2015, în jurul orei 09.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford model Escort, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau două persoane de sex masculin.
În urma verificărilor a rezultat faptul că documentele autoturismului (certificatul I.T.P. şi asigurarea tip carte verde), prezentate la control de pasagerul din dreapta, cetăţeanul român M. ISMAIL, în vârstă de 46 ani, proprietarul autoturismului, sunt susceptibile a fi falsificate.

• În data de 23.01.2015 în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel model Vectra cu numere de Germania, condus de cetăţeanul român G. GRIGORE., în vârstă de 46 de ani.
Verificările au stabilit că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate din data de 09.01.2015.
În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals”, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 323, respectiv art. 334 din Codul Penal.

Peste 5.000 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două femei de cetăţenie română care intenţionau să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 5.200  de ţigarete netimbrate fără documente justificative.

• În data de 24.01.2015, în jurul orei 02.50, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român I. JAQUELINE, în vârstă de 41 de ani, domiciliată în judeţul Constanţa, asupra căreia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 980 de ţigarete netimbrate marca MM Slims.

• Câteva ore mai târziu, în jurul orei 07.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei a fost depistată A. CECILIA, în vârstă de 39 ani, domiciliată în judeţul Dâmboviţa, care ascunsese în bagajul personal 4.320 de ţigarete marca Ashima, pe care nu le declarase la intrarea în ţară.

Persoanele în cauză erau pasagere în două autocare care se întorceau în ţară şi au declarat că au achiziţionat ţigaretele din Turcia pentru a le comercaliza în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 5.200 de ţigarete, în valoare de aproximativ 2.650 lei, şi au sancţionat contravenţional fiecare persoană cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii