Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

23 Jul, 2015 16:24 991 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste jumătate de tonă rapană confiscată de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care pescuise cantitatea de 685 kilograme rapană proaspătă fără a deţine documente legale.
 
În data de 22.07.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, aflaţi în misiune pe plaja Punctului Pescăresc Tăbăcărie din municipiul Constanţa, au identificat pe cetăţeanul român N.C.B., în vârstă de 38 ani, domiciliat pe raza judeţului Teleorman, care descărca dintr-o barcă 14 saci de rafie ce conţineau rapană proaspătă în cochilie.
În urma solicitării documentelor, s-a constatat că bărbatul în cauză, administrator al unei societăţi de profil, nu deţine licenţă sau autorizaţie de pescuit comercial, dar nici avizul poliţiei de frontieră, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării cantitatea de 685 kilograme de rapană în valoare de 685 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescui şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 litera a şi h, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Motocicletă căutată în Spania, descoperită în Constanţa
 
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat o motocicletă marca DUCATI, care figura ca fiind căutată de autorităţile spaniole în vederea confiscării.
 
La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, acţionând în urma unei informaţii, s-au deplasat la sediul R.A.R. Constanţa, unde a fost identificat cetăţeanul român M.S.I., cu domiciliul în municipiul Constanţa, care deţinea o motocicletă marca DUCATI, care figura în bazele de date specifice P.F.R., ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile spaniole.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat motocileta la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „tăinuire la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, raportat la art. 228 alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Comisar-şef de poliţie
Petrişor IRIMIA
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii