Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:41 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ Activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat

ro

17 Sep, 2015 12:14 538 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Transport ilegal de peşte
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care au depistat un cetăţean român, în timp ce transporta, cu o ambarcaţiune, cantitatea de aproximativ 30 kg peşte, fără documente legale.
În data de 16.09.2015, în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea l-au depistat, pe malul drept al Dunării, în zona  localităţii Murighiol, pe C.P.P.. în vârstă de 33 de ani, în timp ce descărca, dintr-o ambarcaţiune cu motor, doi saci din rafie cu peşte proaspăt din specii diferite.
În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 33,6 kg de peşte din speciile chefal, caras şi ştiucă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Referitor la provenienţa peştelui, bărbatul a declarat că l-a cumpărat de la persoane necunoscute de pe raza localităţii Murighiol, pentru consumul propriu.
Poliţiştii de frontieră au ridicat peştele în vederea confiscării, acesta fiind predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar tânărul este cercetat  pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Autoturism Volkswagen cu talon I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la controlul de frontieră  un talon  I.T.P. fals.
 
În data de 12.09.2015, în jurul orei 14.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autoturism marca Volkswagen înmatriculat în R. Bulgaria, cetăţeanul român T.D.I., în vârstă de 31 de ani.
În urma controlului a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind susceptibil a fi falsificat. Verificările poliţiştilor de frontieră au confirmat acest fapt.
Lucrătorii noştri au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută şi sancţionată de art. 320 alin. 1 din Codul Penal, precum şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323  din Codul Penal.
 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii