Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:58 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 16.06.2015

ro

16 Jun, 2015 11:19 430 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Trei sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat trei cetăţeni sirieni, care intenţionau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind o ţară din Spaţiul Schengen.
 
 În data de 16.06.2015, în jurul orei 01.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat cu ajutorul sistemului de termoviziune, in apropierea P.T.F. Vama Veche, trei siluete care se deplasau pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.
Imediat a fost declanşată o acţiune specifică a Poliţiei de Frontieră, în urma căreia cele trei persoane de sex masculin au fost reţinute şi conduse la sediul P.T.F.Vama Veche pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 30 şi 47 de ani, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, urmând ca la finalizarea cercetărilor grupul de cetăţeni sirieni să fie predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Certificat şi plăcuţe de înmatriculare furate din Italia, descoperite în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care intenţiona să scoată din ţară un autoturism marca Mercedes al cărui certificat de înmatriculare fusese declarat furat de autorităţile din Italia. Totodată, în portbagajul maşinii au mai fost descoperite plăcuţe de înmatriculare cu numere de Italia, care de asemenea erau căutate în vederea confiscării.
 
• În data de 15.06.2015, în jurul orei 05.15, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.G., în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen cu semiremorcă pe care era transportat un autoturism marca Mercedes.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că certificatul de înmatriculare al autoturismului de pe semiremorcă figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din Italia, din data de 20.05.2015.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul maşinii două plăcuţe de înmatriculare cu numere de Italia, care erau căutate în vederea confiscării din aceeaşi dată.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză de la un alt cetăţean român, primind certificatul de înmatriculare şi plăcuţele fără a cunoaşte faptul că acestea erau declarate furate de autorităţile din Italia.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării documentul autoturismului şi plăcuţele de înmatriculare în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Fiat cu numere provizorii, în care se aflau cetăţenii români M.C., de 27 ani şi G.V., de 53 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Bacău.
În urma controlului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 18.04.2015, fapt pentru care au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînragistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin 1 din Noul Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii