Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 15.06.2015

ro

15 Jun, 2015 10:24 872 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Bărbat din Georgia, depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat un cetăţean georgian, care intenţiona să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind Germania.
 
 În data de 13.06.2015, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea frontierei de stat, au depistat o persoană de sex masculin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este cetăţean georgian, B. ZAZA, în vârstă de 42 de ani, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, venind din R. Bulgaria, cu scopul declarat de a ajunge în Germania.
Bărbatul a mai declarat că după ce a ajuns în Bulgaria, a beneficiat de ajutorul unor taximetrişti bulgari care l-au transportat până în dreptul localităţii Silistra din R. Bulgaria, în apropierea frontierei cu România.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului georgian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
În data de 14.06.2015, în jurul orei 09.00, cetăţeanul georgian a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Autoturism Fiat cu I.T.P. fals, descoperit la Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Ostrov un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria pentru care conducătorul auto a prezentat un certificat tip I.T.P. fals.
 
În data de 13.06.2015, în jurul orei 15.40, în zona de competenţă a S.P.F. Ostrov a fost oprit pentru control un autoturism marca Fiat înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român C. GEORGE, în vârstă de 28 de ani.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Constanţa, a prezentat la controlul de frontieră un certificat tip I.T.P. cu indicii de falsificare pentru autoturismul în cauză, declarând că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.
Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii