Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:07 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armă letală cu 38 de cartuşe ascunse într-un container, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

01 Mar, 2016 14:39 621 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din Statele Unite ale Americii, un pistol letal cu 38 de cartuşe, bunuri ascunse printre efectele personale destinate unui cetăţean român domiciliat în municipiul Ploieşti.
 
La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din Statele Unite ale Americii, încărcat cu efecte personale și un autoturism marca Buick Park Avenue, bunuri având ca destinatar un cetățean român, domiciliat în municipiul Ploiești.
În urma controlului, au fost descoperite în container, ascunse printre efectele personale, o armă letală tip pistol cu butuc marca Taurus Brazil și o cutie de muniție în care se aflau 38 bucăți cartușe cu glonț calibru 38, bunuri care nu figurau în documentele de transport.
Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor pistolul și muniția aferentă, pe care le-au predat polițiștilor din cadrul I.P.J. Constanța, conform procedurilor legale, întocmind lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și ,,deținerea, portul, confecționare, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora fără drept”, faptă prevăzută de art. 342, alin 1 Cod Penal cu aplicarea art. 38 din Codul Penal.
 
Braconaj cinegetic în zona Chilia 
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe raza judeţului Tulcea, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, depistând doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, 50 kilograme de carne proaspătă dintr-un exemplar de porc mistreț pe care îl vănaseră în mod ilegal.
 
În data de 29.02.2016, în jurul orei 14.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au oprit pentru control un atelaj hipo în care se aflau cetățenii români T.G., în vârstă de 35 de ani şi D.D., în vârstă de 32 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării atelajului hipo, poliţiştii de frontieră au descoperit în doi saci de rafie 50 de kilograme de carne poaspătă posibil din specia mistreț, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.
          Poliţiştii de frontieră au extins cercetările și au descoperit în apropiere, într-un canal cu apă, resturi dintr-un exemplar de porc mistreț (3 copite, o bucată de piele și râtul).
          Cantitatea de carne, copitele și pielea animalului au fost ridicate și predate Direcției Sanitar Veterinare Tulcea, conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare” şi ,,transportul vânătului dobândit sau găsit împușcat ori tranșat în teren fără a fi respectate condițiile legii”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42, alin. 1, lit. a și art. 44, alin. 1, lit. d din Legea 407/2006.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
  Subinspector de poliţie
Alexandru ION
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii