Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 250 kilograme de peşte şi plase de pescuit în lungime de peste un kilometru confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

07 Dec, 2015 11:20 1366 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol, indentificând nouă cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, o ambarcaţiune şi un atelaj hipo, respectiv pescuiau dintr-o ambarcaţiune, fără documente legale, cantitatea de 236 kilograme peşte şi 800 grame icre.
Asupra bărbaţilor în cauză au fost depistate şi plase de pescuit în lungime totală de 1.170 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 
• În data de 05.12.2015, în jurul orei 15.40, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea a oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Seat înmatriculat în judeţul Neamţ, în care se aflau cetăţenii români C.I., în vârstă de 45 de ani şi C.G., de 63 de ani.
În urma verificării autoturismului a fost descoperită cantitatea de 202 kilograme peşte din speciile caras şi ştiucă pentru care cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Neamţ, nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 09.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia, aflaţi în misiune pe fluviul Dunărea, au oprit pentru control, în zona Ostrovul Cernovca, o ambarcaţiune din fibră cu motor în care se aflau cetăţenii români H.A., de 30 de ani şi D.I., de 46 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării ambarcaţiunii au fost descoperite opt setci din fir textil în lungime de 560 metri cu o captură de 34 kilograme peşte din speciile ştiucă şi caras.
 
          • Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia l-au identificat, pe canalul Central, pe cetăţeanul român C.G., de 42 de ani care pescuia dintr-o ambarcaţiune tip lotcă cu patru setci din fir textil şi patru plase tip monofilament, în lungime totală de 410 metri.
          De asemenea, asupra bărbatului domiciliat în judeţul Tulcea a fost găsită cantitatea de 800 grame icre în stare proaspătă din specia ştiucă, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.
 
          • În data de 04.12.2015, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control în zona lacului Dunăreni, un atelaj hipo în care se aflau patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 31 şi 43 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care transportau două plase din fir textil în lungime de 200 de metri fără a deţine documente legale.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 236 kilograme de peşte şi 800 grame icre, care au fost predate spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi cele 18 plase de pescuit în lungime de 1.170 metri, efectuând cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii