Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful Statului Major al Fortelor Navale la Sesiunea Comandantilor Marinelor Militare din MareaNeagra

ro

19 May, 2009 15:56 1171 Marime text

Şeful Statului Major al Forţelor Navale la Sesiunea Comandanţilor Marinelor Militare din Marea Neagră

 Şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Dorin Dănilă, va participa în zilele de 20 şi 21 mai la Reuniunea anuală a comandanţilor Marinelor Militare din ţările riverane Mării Negre (CBSN) şi la Reuniunea Comitetului Comandanţilor Marinelor Militare din Marea Neagră (BSNC), organizate în localitatea Varna, Bulgaria.
           Cu această ocazie vor avea loc dezbateri pe tema îmbunătăţirii capacităţilor de supraveghere, ca factor de întărire a securităţii în domeniul maritim, respectiv stabilirea şi aprobarea activităţilor viitoare ale Grupului de Cooperare Navală în Marea Neagră „Blackseafor”.
 La reuniunea CBSN este invitat să participe şi comandantul Componentei Maritime a Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, viceamiralul Maurizio Gemignani.
 

 BSNC (Black Sea Naval Commanders Committee) este corpul executiv cu rol de control şi îndrumare generală pentru activarea şi angajarea BLACKSEAFOR în activităţile specifice. Reuniunile BSNC au loc cel puţin o dată pe an, fiind organizate, prin rotaţie, de către fiecare stat semnatar al Acordului BLACKSEAFOR.  Agenda întâlnirii este prerogativul ţării gazdă, cu acordul tuturor părţilor.
   Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră „BLACKSEAFOR” este conceput ca o forţă care acţionează "la chemare" şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale în comun. Comanda „BLACKSEAFOR” este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.
   Informaţii suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obţinute vizitând pagina de internet www.blackseafor.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii