Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mircea” participa la cea de-a treia etapa a regatei Tall Ships Atlantic Challenge 2009

ro

21 Jun, 2009 15:29 896 Marime text

ROMÂNIA
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
FORŢELE NAVALE ROMÂNE

Persoană de contact: cpt. Lucian Neacşu, telefon 0723398505
www.navy.ro
www.anmb.ro

ETAPA BERMUDA - CHARLESTON

În perioada 15 – 25 iunie a.c., „Mircea” participă la cea de-a treia etapă a regatei Tall Ships Atlantic Challenge 2009, Bermuda – Charleston. Alături de nava românească, la linia de start s-au aflat alte 15 veliere din clasele A, B şi D, între acestea regăsindu-se şi „sora” navei şcoală „Mircea”, Eagle din S.U.A.
În cadrul acestei etape, „Mircea” este gazda domnului Mike Bowles, ofiţerul de comunicaţii pentru centrul de control al competiţiei Sail Training International.
La doar o zi de la începerea întrecerii nava rusească „Kruzensthern” a anunţat părăsirea cursei din cauza ruperii unor elemente din arboradă, datorită intensificării bruşte a vântului.
Experienţa acumulată de către studenţi şi elevi pe perioada celor două luni de instruire practică face ca lucrul în arboradă, în condiţii meteorologice diverse, să se desfăşoare cu îndemânare şi precizie.
Până în portul de destinaţie, Charleston „Mircea” mai are de parcurs mai puţin de 500 mile marine.

***

Nava şcoală „Mircea” participă în perioada 12 aprilie – 26 august 2009 la marşul anual de instruire practică, în cadrul căruia este inclusă şi prezenţa la regata „Tall Ships Atlantic Challenge 2009”
Itinerariul marşului cuprinde escale în 8 porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada şi Algeciras, unde velierul reprezintă atât Forţele Navale, cât şi România, la toate manifestările organizate.
La bord se află un echipaj de 190 de persoane, din care  63 de studenţi şi 2 studente de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 34 de elevi şi 4 eleve de la Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu”.
Pe parcursul celor 12.500 de mile marine care vor fi străbătute în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană şi Oceanul Atlantic studenţii şi elevii vor căpăta noi deprinderi marinăreşti şi profesionale. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii