Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul de cooperare navala in Marea Neagra, BLACKSEAFOR, viziteaza portul Constanta

ro

22 Apr, 2010 15:25 1638 Marime text

Grupul de cooperare navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, vizitează portul Constanţa

În perioada 23-27 aprilie, Grupul de cooperare navală în Marea Neagră BLACKSEAFOR efectuează o vizită în portul Constanţa.

Cu acest prilej, o delegaţie condusă de comandantul Grupului, comandor Georgi Motev (Bulgaria) se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi cu conducerea Comandamentului Flotei.
În programul echipajelor navelor sunt incluse competiţii sportive şi vizite la principalele obiective turistice din Constanţa şi Mamaia.
Vineri, 23 aprilie, începând cu ora 13.45, la bordul fregatei VERNI, nava comandant, va avea loc o conferinţă de presă, la care vor participa comandantul Grupului BLACKSEAFOR şi comandanţii celor cinci nave.
Jurnaliştii care doresc să participe la această activitate sunt rugaţi să trimită cerere de acreditare pe e-mail: comandamentflota@yahoo.com, până la data de 22 aprilie, ora 16.00. Jurnaliştii acreditaţi vor fi aşteptaţi, vineri, ora 13.30, la intrarea în portul militar Constanţa.
Sâmbătă, 24 aprilie, între orele 14.00 şi 18.00, şi duminică, 25 aprilie, între orele 15.00 şi 17.00, navele staţionate în port vor putea fi vizitate de către public.
* * *
Fregata VERNI (Bulgaria), corveta CONTRAAMIRAL HORIA MĂCELLARIU (România), nava de debarcare a desantului TSEZAR KUNIKOV (Federaţia Rusă), fregata YLDIRIM (Turcia) şi nava de comandament SLAVUTICH (Ucraina) participă, începând cu 9 aprilie, la a doua fază a celei de a noua activări a BLACKSEAFOR.
În cadrul acestei etape, navele au desfăşurat exerciţii în comun pe Marea Neagră, precum şi vizite în porturile Eregli (Turcia) şi Varna (Bulgaria).
Grupul de cooperare navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, este conceput ca o forţă care acţionează "la chemare" şi este activat de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda acestei structuri este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.
Informaţii suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obţinute vizitând pagina de internet www.blackseafor.org.
Compartimentul Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii