Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CORVETA „CONTRAAMIRAL HORIA MACELLARIU” SE INTOARECE DE LA ACTIVAREA BLACKSEAFOR

ro

26 Aug, 2009 19:54 1051 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Fortele Navale Române
Compartimentul Relaţii Publice
www.navy.ro
Persoană de contact: Nicoleta COCOŞ
Tel. 0744.376.167

CORVETA „CONTRAAMIRAL HORIA MACELLARIU” SE ÎNTOARECE DE LA ACTIVAREA BLACKSEAFOR

  Corveta " Contraamiral Horia Macellariu”, care a participat în această lună la activarea Grupului de Cooperare Navală în Marea Neagră – BLACKSEAFOR, va sosi din misiune joi, 27 august, ora 9.00, în Portul Militar Mangalia.
 Alături de nava românească, la această activare au mai participat fregata TCG BARBAROS (Turcia), GSG SOKHUMI  (Georgia), nava de comandament SLAVUTICH (Ucraina), nava de debarcare a desantului RFS TSEZAR KUNIKOV (Federaţia Rusă) şi corveta SMELI (Bulgaria).
Pe timpul misiunii, corveta românească, a executat, printer altele, în raioane din Marea Neagră  exerciţii privind lupta contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.
De asemenea, programul activării a mai cuprins vizite în porturile Varna (Bulgaria), Sevastopol (Ucraina), Novorosiisk (Federaţia Rusă), în scopul întăririi încrederii şi creşterii cooperării între statele participante. Pe timpul staţionării în porturile menţionate s-au desfăşurat exerciţii demonstrative specifice, întâlniri cu oficialităţi militare şi civile, conferinţe de presă, activităţi sociale şi vizite la bordul navelor.
     Corveta " Contraamiral Horia Macellariu” este comandată de căpitan-comandorul Liviu MOTOC şi are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 94 militari.


   Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonialul de sosire, vor fi aşteptaţi la intrarea în portul militar Mangalia începând cu ora 08.45.
          ***
   Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forţă care acţionează "la chemare" şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care paricipă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.  Informaţii suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obţinute vizitând pagina de internet www.blackseafor.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii