Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corveta "Contraamiral Eustatiu Sebastian" revine din misiune - 21.04.2009

ro

21 Apr, 2009 00:00 1177 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Forţele Navale Române
Compartimentul Relaţii Publice
www.navy.ro
Persoană de contact: Nicoleta COCOŞ Tel. 0744.376. 167

Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" revine din misiune

    Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian ", care a reprezentat Forţele Navale Române, în perioada 02 – 22 aprilie, la a doua fază a celei de a opta activări a Grupului de Cooperare Navală în Marea Neagră – BLACKSEAFOR, soseşte în portul militar Mangalia miercuri, 22 aprilie, în jurul orei 10.
 La această activare, alături de nava românească au mai participat  nava de comandament SLAVUTICH (Ucraina), corveta SMELI (Bulgaria), nava de debarcare  desant AZOV (Federaţia Rusă) şi fregata TCG FATIH (Turcia).
Navele participante au executat în apele Mării Negre exerciţii navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.
    În programul Grupului Naval  BLACKSEAFOR au fost  incluse şi vizite în porturile Eregli (Turcia), Constanţa şi Burgas ( Bulgaria), în scopul de a promova imaginea BLACKSEAFOR.  Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" este comandată de Locotenent-comandorul Cornel Tănăsescu şi are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 95 militari.

   Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonialul de sosire, vor fi aşteptaţi la intrarea în portul militar Mangalia începând cu ora 9.30.
***
   Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forţă care acţionează "la chemare" şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care paricipă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia. Informaţii suplimentare, referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră BLACKSEAFOR, pot fi obţinute vizitând pagina de internet www.blackseafor.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii