Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Pentru dezastrul din Sănătate este vinovată conducerea sistemului, nu șoferul de ambulanță 11 Martie 2015

ro

11 Mar, 2015 13:24 1080 Marime text
Constatăm cu tristețe un val de uimire a opiniei publice în fața unor episoade, de genul ambulanței din Spitalul Județean Brașov, care scot la iveală sărăcia spitalelor publice din România, în timp ce demonstrarea reduceri continue a procentelor din bugetul Sănătății nu pare să intereseze pe nimeni. Cu alte cuvinte, constăm o nemulțumire considerabilă față de efecte, combinată cu indiferență fără de cauze.
 
Reacțiile pentru susținerea finanțării spitalelor publice trebuie să înlocuiască mirarea publică în fața sărăciei în care  acestea se zbat. Așa cum arătam într-un comunicat anterior, în ultimii 15 ani finanțarea spitalelor publice a scăzut de la 61,9% din bugetul Sănătății la 33,9% (în condițiile menținerii aceluiași număr de pacienți), aceasta fiind principala cauză a dezastrului din spitale. Creșterea finanțării spitalului la nivelul de 60% din bugetul Sănătății constituie una din soluțiile necesare pentru remedierea situației.
 
Totodată, atragem atenția asupra faptului că spitalele publice sunt dirijate către desființare în mod intenționat, pentru ca locul lor să fie luate de spitalele private. Prezentăm în anexă evoluția numărului de unități sanitare publice în ultimii 25 de ani, comparativ cu numărul de unități sanitare private, care relevă o situație de fapt deosebit de îngrijorătoare: privatizarea treptată a „serviciilor profitabile” din Sănătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii