Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:25 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un prim succes pentru noul sezon al pieței de artă Tonitza și Ţuculescu au deschis seria licitaţiilor Artmark

ro

24 Sep, 2013 13:43 790 Marime text
La Artmak, Sesiunea de licitații 21-22 septembrie a adus rezultate bune pentru debutul celui de-al doilea semestru al pieței de artă în 2013: duminică, 22 septembrie, „Vară la Mangalia” de Ion Țuculescu, o interpretare a unui covor țărănesc, a fost adjudecată cu 45.000 de euro, iar un tablou de mici dimensiuni, un portret de copil pictat de Nicolae Tonitza, a obținut 72.000 de euro. Operele de duminică au aparținut colecției fostului ministru de externe George Macovescu, a cărei primă parte, pusă în licitație la Artmark, s-a ridicat la valoarea de 200.000 de euro. Licitația celei de-a doua părți a colecției George Macovescu, urmează a se desfășura în luna noiembrie la Artmark.
 
Bucureşti, 22 septembrie 2013
 
Din segmentul Memorabilia – obiecte de colecție legate de viețile unor poeți celebri, în cadrul licitației de dimineață, organizate de Artmark sâmbătă, 21 septembrie, o competiție strânsă s-a dat pentru scrisoarea lui Mihai Eminescu către un prieten, manuscris datând din 1887. Aceasta a fost adjudecată 4.250 de euro, de aproape trei ori valoarea estimată.
 
Luna septembrie nu s-a terminat la Artmark: sâmbătă, 28 septembrie are loc Licitația de Impresionism și Postimpresionism Românesc. La Athénée Palace Hilton, colecționarilor le sunt aduse în vizor 150 de opere semnate de mari maeștri: două opere de Grigorescu, cinci opere de Tonitza, patru opere de Ressu, precum și o capodoperă din seria vedutelor venețiene semnate de Nicolae Dărăscu. După un turneu organizat de Artmark la Oradea și Baia Mare, Expoziția Licitației de Impresionism și Post-impresionism Românesc poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță în aceată săptămână, conform programului:

Despre Artmark
Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.
În cei cinci ani de existenţă, Artmark, liderul pieței de artă din România (75%, potrivit bilanțului primului semestru din 2013), a organizat peste100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 12.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 10,7 milioane de euro în 2011 la 11,9 milioane de euro în 2012 – într-o piaţă a licitațiilor de artă care a crescut de la aproximativ 13,7 milioane euro în 2011 la aprox. 14,6 milioane euro în 2012.

Oferind oportunităţi de investiţie numai în opere de calitate muzeală, Artmark se implică activ şi în conservarea şi perpetuarea moştenirii culturale. Începând cu 2010, datorită iniţiativei susţinute de Artmark a unor colecţionari, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost oferite expunerii publice în muzee naţionale de artă din ţară și străinătate (Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Artă Ploiești, Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova, Muzeul de Artă Brașov etc.). Totodată sediul Artmark găzduiește, cu începere din 2011, în regim de vizitare gratuită, expoziția permanentă a unei selecții a patrimoniului Pinacotecii București, în condițiile în care aceasta nu beneficiază de un sediu propriu.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro.
Persoană de contact: Valeriu Sângeorzan, Tel.: 021 210 30 16, Mobil: 0757 056 109

Ti-a placut articolul?

Comentarii