Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sterilizarea este BUNĂ! – cea mai recentă campanie de informare lansată sub umbrela PURINA PRO PLAN

ro

01 Apr, 2015 17:33 1468 Marime text
București, 1 aprilie 2015 – PURINA PRO PLAN® a lansat în perioada 15 martie - 30 aprilie o campanie de informare despre beneficiile sterilizării, împreună cu o serie de specialiști și peste 100 clinici veterinare din București și din țară. Campania include atât acțiuni de informare despre beneficiile de sănătate ale pisicilor în urma sterilizării și importanța alimentației speciale după sterilizare, cât și susținerea proprietarilor în decizia de  sterilizare a pisicilor prin acordarea unor carduri de reduceri în clinicile partenere.

Prin intermediul aplicației de Facebook disponibile pe pagina Pisici delicate, toți cei interesați pot adresa întrebări medicilor veterinari, pot deveni ambasadorii campaniei și se pot înscrie în programul de sterilizare. În cadrul acestui program este lansat și Clubul Pisicilor sterilizate, posesorii cardului beneficiind de anumite facilități în accesarea serviciilor medicale sau a hranei speciale.
Din păcate, despre sterilizarea pisicilor circulă o mulțime de mituri pe care e nevoie să le demontăm. Beneficiile privind sănătatea pisicilor sterilizate și a motanilor castraţi sunt de necontestat. Mă bucur să constat, în ultima vreme, atitudinea deschisă a  proprietarilor de pisici față de  sterilizarea timpurie a pisicilor. Studiile recomandă sterilizarea în jurul vârstei de 2,5 luni și demonstrează reducerea riscurilor apariției unor afecțiuni grave (piometru, diferite forme de cancer mamar, ovarian, uterin) și creșterea speranței de viață.

E important să încurajăm sterilizarea deoarece, pe lângă beneficiile de sănătate, contribuim și la creșterea controlului numărului de pisici, precum și la reducerea abandonului. Iată un exemplu – incidența tumorilor mamare este de 25% la pisica sterilizată după primele călduri, comparativ cu numai 0,25% la o pisică sterilizată timpuriu, adică înainte de primele călduri
, declară Dr. Tache Epure, Președintele Societății Române de Medicină Felină.
În primul rând, sterilizarea reduce riscul apariției unor afecțiuni (printre care și infecțiile urinare,  cancerul mamar, uterin sau ovarian), crește speranța de viață a pisicii și ne scutește de manifestările pisicii mature sexual, neplăcute atât  pentru ea cât și pentru restul familiei. Masculul sterilizat se va bucura de o viață mai liniștită (mai ales că nu va mai fi tentat să fugă de acasă), de o viață mai lungă și de mai puține riscuri; în plus, nu își va mai marca teritoriul, un obicei atât de neplăcut. Pisica sterilizată și motanul castrat se vor bucura de o stare de sănătate mai bună și o viață mai fericită pe termen lung, mai ales cu o alimentație corectă, adaptată nevoilor lor și cu o îngrijire adecvată.
În al doilea rând, sterilizarea pisicilor și a motanilor va contribui la reducerea numărului de pisici abandonate. Există estimări că o pisică și puii ei, în 9 ani pot da naștere la peste 11 milioane de pisici și motani. Recordul este deținut de Dusty, o pisică texană care a avut 420 de pui până la 18 ani. Iar Blue Bell, o persană din Africa de Sud deține recordul pentru numărul de pui la o singură naștere (14 pui).
 
Mecanismul campaniei
Prin intermediul aplicației disponibile pe pagina de Facebook „Sterilizarea este bună”, proprietarii de pisici pot să adreseze întrebări specialiștilor și să beneficieze de servicii medicale cadou în valoare de 50 de lei (TVA inclus) și de pachete de hrană la preț special, în baza cardului de membru “Clubul pisicilor sterilizate”. Fiecare proprietar poate înscrie un număr maxim de trei pisici completând formularul pentru fiecare în parte pentru a obține câte un cod unic de înregistrare pentru fiecare pisică înscrisă în program.
 
PURINA PLO PLAN® STERILISED și PURINA PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR™
PURINA PRO PLAN® STERILISED este hrana uscată completă care combină nutrienții esențiali, inclusiv vitaminele A, C și E, precum și acizii graşi Omega 3 și 6, bogată în proteine și săracă în grăsimi, care susține un pH urinar echilibrat. Este destinată întreținerii pisicilor tinere și adulte sterilizate sau castrate.
Conține OPTIRENAL® care este o formula unică special concepută pentru a menține sănătatea rinichilor și a dinților și pentru a preveni obezitatea. OPTIRENAL® este o combinație realizată științific între diferiți nutrienți, printre care se regăsesc și aminoacizi, acizi grași esențiali și antioxidanți, care ajută la reducerea radicalilor liberi și susțin sănătatea sistemului imunitar. Datorită formulei sale echilibrate, reduce riscul apariției de calculi renali sau alte afecțiuni ale tractului urinar la pisicile sterilizate sau castrate. Prin raportul optim de proteine, carbohidrați și  conţinutului redus în grăsimi, contribuie la menținerea unei greutăți corporale optime. În plus, datorită texturii crocante a buletelor contribuie la protejarea dinților împotriva formării plăcii dentare și a depunerilor de tartru. Pe lângă parametrii nutriționali, specialiștii au ținut cont în dezvoltarea formulei și de importanța gustului; astfel, buletele au un gust plăcut și sunt pe placul  pisicilor. Cele două sortimente PURINA PRO PLAN® STERILISED Bogat în carne de curcan și Bogat in carne de somon răspund atât nevoilor nutriționale, cât și exigențelor pisicilor.
 
PURINA PRO PLAN® STERILISED NUTRISAVOUR™
Este hrana umedă completă și echilibrată potrivită pentru pisicile adulte castrate sau sterilizate care ajută la menținerea sănătății urinare. Combină cerințele nutriționale cu gustul atât de apreciat de pisici. Conține un nivel ridicat de proteine și unul scăzut de grăsimi (comparativ cu alte formule PRO PLAN pentru pisici adulte) pentru a ajuta la menținerea unei greutăți corporale optime. În plus, conține antioxidanți precum vitamina E care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar al pisicii.
 
Nestlé PURINA               
Combinând 120 de ani de expertiză, Nestlé și PURINA - Nestlé PURINA Pet Care oferă o gamă extinsă de diete atât pentru menținerea sănătații animalului de companie, cât și pentru a veni în sprijinul tratamentului global instituit de medicul veterinar în anumite afecțiuni.
Nestlé PURINA este liderul mondial în nutriția și îngrijirea animalelor de companie. Echipa Nestlé PURINA Pet Care este formată din peste 350 de medici veterinari și cercetători dintr-o multitudine de discipline cheie în nutriția și sănătatea animalelor de companie, incluzând specialiști în biologie moleculară, biochimie nutrițională, microbiologie și imunologie.
Obiectivul nostru este să punem la dispoziția consumatorilor toate produsele și serviciile necesare pentru bunăstarea animalelor lor de companie. Portofoliul nostru de brand-uri este unul complet și variat, răspunzând celor mai diverse necesități ale consumatorilor și conține unele dintre cele mai cunoscute branduri de hrană pentru animale de companie: PRO PLAN Cat, PRO PLAN Dog, Cat Chow, Dog Chow, Purina Veterinary Diets Cat & Dog, Gourmet, Friskies, Frieskies Snacks și Darling.
 
Nestlé, la nivel global
Nestlé este lider mondial în industria alimentară, fiind prezent în 86 de țări, cu un număr de 468 de fabrici și 333.000 de angajați. Prin misiunea companiei "Good Food, Good Life", Nestlé își ia angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții consumatorilor în fiecare zi, în întreaga lume, oferindu-le o varietate de produse, ca parte dintr-un stil de viață sănătos.
 
Nestlé în România
Nestlé a intrat pe piața din România în 1995, în momentul de față având 1.000 de angajați în București și în Timișoara, unde este localizată fabrica Nestlé.
În România, Nestlé este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața alimentară, cele mai multe dintre brand-uri fiind lideri în categorie (locul 1 sau 2 pentru majoritatea segmentelor în care acestea sunt prezente). Portofoliul Nestlé România are o gamă largă de produse din diverse categorii, pentru a răspunde cererii consumatorilor: băuturi (Nescafé, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight), produse pentru gătit (Maggi), înghețată (Nestlé Ice Cream), produse alimentare pentru sugari și copii mici (Nestlé Nutrition), Nestlé Professional, divizia de soluții “out of home”, batoane și cereale pentru mic dejun (Nestlé Fitness, Musli, Nesquik, Chocapic etc) și hrană pentru animale (Purina).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii