Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show de flair şi artă a mixologiei, la concursul barmanilor De Kuyper Cup România 2014

ro

15 Jul, 2014 15:52 1000 Marime text
Unii dintre cei mai buni barmani din lume îşi arată clasa pe 16 şi 17 iulie, La Mamaia
 
Bucureşti, 13 iulie: Miercuri şi joi, 16 şi 17 iulie, a.c., cu începere de la ora 19:00, în Café del Mar (Mamaia, zona Casino Sud), va avea loc finala concursului naţional de bartending De Kuyper Cup România 2014, în urma căreia se vor desemna cei mai buni barmani din țară.
Realizat încă din 2005 de Heinrig Distribution (distribuitorul mărcii De Kuyper în România) şi produs de agenţia de barmani profesionişti Exquisite Bar Solutions, concursul este destinat barmanilor profesionişti de top din industria ospitalităţii româneşti.
 
De Kuyper Cup România este organizat o dată la doi ani pentru alegerea celui mai bun barman preparator şi a celui mai bun barman de show.
Astfel, competiţia cuprinde două categorii specifice industriei: “Mixology” (mixologia – arta amestecării băuturilor) şi „Flair” (arta bartending-ului spectacol – care implică tehnici şi mişcări speciale în manipularea instrumentele de bar şi a sticlelor de băuturi).
 
Concursul de bartending se desfăşoară în trei etape:
- 23 iunie – 13 iulie - Faza preselecţiilor, desfăşurata online pe www.dekuyper.ro, care constă în realizarea unui material video în care barmanul concurent prezintă o băutură mixată sau o rutină de flair, în funcţie de categoria la care se înscrie;
 
- 14 iulie - Selecţia şi anunţarea pe site-ul concursului a celor 16 finalişti (câte 8 pentru fiecare dintre cele două categorii de concurs). Alegerea finaliştilor se face de către un juriu format din specialişti din industria ospitalităţii româneşti şi internaţionale;
 
- 16 şi 17 iulie - Finala DE KUYPER CUP România 2014 are loc în staţiunea Mamaia, la Café del Mar. Faza finală se desfăşoară separat pe fiecare categorie de concurs în parte.
 
Miercuri, 16 iulie, au loc semifinalele ambelor categorii, „Mixologie” și “Flair” De Kuyper Cup România 2014,
 
Joi, 17 iulie, vor avea loc finalele probelor de concurs.
 
În cadrul etapelor finale de “Mixologie”, concurenţii trebuie să-și demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate.
Finală de “Mixologie” va cuprinde doua probe:
- Speed Judges Drinks (preparare viteză), proba de calificări (semifinala). Concurentul trebuie să realizeze trei băuturi, pe baza reţetelor proprii, în cel mai scurt timp, aplicând corect tehnicile de preparare. Băuturile vor conține cel puțin un produs De Kuyper și o bază alcoolică (vodka, rom, whiskey, cognac, cachaca, gin, tequila). Proba verifică capacitatea unui barman profesionist de a prepara băuturi perfecte cu eficienţă maximă.
 
- Original Mix, proba finală. Concurentul are la dipozitie 8 minute pentru a prepara o băutură mixată, creaţie proprie, în trei exemplare identice. În timpul probei, concurentul va prezenta verbal realizarea băuturii.
 
Concurenţii vor fi jurizaţi de: David Trampe (Olanda), ambasador De Kuyper, Marius Gogoaşă şi Adrian Caradeanu, ambii de la Exquisite Bar Solutions.
 
Categoria „Flair” va cuprinde şi ea două etape de concurs şi două probe diferite:
„Head to Head”, proba de calificări (semifinala). Cei 8 finalişti, cei mai buni barmani de “flair” din România, vor participa la o confruntare 1 la 1, în urma căreia se va stabili ordinea intrării în concurs pentru proba finală a categoriei “Working&Exhibition”. Concurenţii vor fi chemaţi câte doi pe scenă. Proba se va derula sub forma unui duel. Fiecare concurent va avea la dispoziţie 3 runde a câte 30 de secunde, pentru a-şi demonstra abilităţile.
 
“Working&Exhibition Flair”, proba finalei. Concurentul trebuie să prepare două băuturi, în intervalul de timp de 6 minute, folosind tehnici de working şi exhibition flair (mişcări simple şi complexe de manipulare a instrumentelor de bar şi a sticlelor de băuturi).
 
Verdictul privind cei mai buni barmani de flair din România va fi dat de juriul format din francezul Nicolas Saint Jean, ambasador global pentru De Kuyper şi Marius Gogoaşă şi Adrian Caradeanu de la Exquisite Bar Solutions.
 
Rolul concursului De Kuyper Cup este acela de recunoaştere a profesionalismului barmanilor români, prin premierea specialiştilor de top la ambele secţiuni, „Mixologie” şi „Flair”. Câştigătorii finalelor pe categorii vor fi premiaţi, în seara de 17 iulie, după cum urmează:
 
· Mixologie
Locul 1 – 500 EUR
Locul 2 – 400 EUR
Locul 3 – 250 EUR
Locul 4 – 150 EUR
 
· Flair
Locul 1 – 500 EUR
Locul 2 – 400 EUR
Locul 3 – 250 EUR
Locul 4 – 150 EUR
 
Intrarea la De Kuyper Cup România 2014 se face pe bază de rezervări, la Café del Mar , ţel: 40 744 380 038, office@cafedelmarmamaia.ro
 
Trei dintre cei mai buni barmani din lume, prezenţi la De Kuyper Cup România
David Trampe și Nicolas Saint-Jean vor participa la concursul De Kuyper Cup România 2014, în calitate de juraţi, dar şi de „showmeni”. De asemenea, prezent la eveniment va fi şi Valentin Luca, unul dintre cei mai buni flair bartenderi la nivel mondial.
 
Trainer cu o vastă experienţă în arta „mixologiei”, David Trampe (30 de ani, Olanda) a îndrumat peste 1000 de barmani din întreaga lume și a creat numeroase rețete de cocktail-uri pentru mărci de renume mondial. David va fi prezent în juriul probelor categoriei Mixologie De Kuyper Cup România 2014. De asemenea, el va face şi câteva demonstraţii de preparare de băuturi mixate.
 
Demonstraţie de mixologie, David Trampe http://youtu.be/4V23iQBp3qg
 
Nicolas Saint-Jean (40 de ani, Franta) este expert în „flair bartending”. El este creatorul conceptului de „Flair Head to Head” (dueluri 1 la 1 între barmani). Nicolas Saint Jean a câștigat numeroase competiţii internaționale printre care se numără: Road House Grand Finals – Anglia, World Flair Bartending Championship – SUA, International Bar Flair Competition - Norvegia. În plus, acesta a demonstrat ce înseamnă „flair bartending” reginei Angliei și prințului moștenitor din Bahrain. Pe 16 şi 17 iulie a.c., Nicolas va conduce juriul categoriei de „Flair” a De Kuyper Cup România 2014 şi va face un show în care va reuni demonstraţiile care l-au consacrat la nivel mondial.
 
Demonstraţii de flair, Nicolas Saint-Jean
http://youtu.be/SdWT4nAvOhI
 
http://youtu.be/LjUMTcKM7gI
 
 
Valentin Luca (28 de ani, România) este câştigător a trei ediţii consecutive De Kuyper Cup România şi a peste 20 de competiţii internaţionale printre care se număra locul 1 la Roadhouse World Open - London – 2014. Până în prezent, Luca a susţinut în întreaga lume peste 1000 de show-uri de flair bartending, în 2014 reuşind să câştige trei dintre cele mai importante competiţii din lume, desfăşurate în: Elveţia, Anglia şi Italia.
 
Demonstraţie de flair, Valentin Luca, http://youtu.be/l_EDgHvlWzE
Premii şi rezultate, http://www.lucavalentin.ro/travel.html
 
Despre Heinrig Distribution:
Compania este pe piața românească din 2003 și are un portofoliu variat de produse. Heinrig Distribution și-a diversificat constant portofoliul, ţinând cont de rigorile și cerințele pieţei româneşti, iar această decizie a însemnat o creştere constantă a cifrei de afaceri. În plus, firma are parteneriate solide cu cei mai importante companii de retail, dar și colaborări de succes cu firme de distribuţie zonală pentru acoperirea naţională a retail-ului tradiţional şi HORECA. Calitatea produselor pecare le distribuie este recunoscută prin numeroasele premii şi distincţii câştigate la concursuri internaţionale.
În portofoliul Heinrig Distribution se regăsesc brand-uri de prestigiu precum ţigaretele Davidoff, ţigările din foi Moods, băuturi spirtoase precum digestivele Unicum, Underberg şi Sierra Tequila, romul Old Pascas şi Stroh 80, Finsbury Gin, lichiorurile Zwack, Drambuie, Mozart, Amarula, gama lichiorurilor de bar De Kuyper (nr. 1 la nivel mondial în categoria menţionată), gama siropurilor de bar Riemerschmid.
 
În plus, Heinrig Distribution importă vinuri din Lumea Nouă ale faimoaselor companii: Marchesi Antinori, Gallo (cel mai mare producător de vinuri californiene), Peter Lehmann, Lafite ( Domaines Barons De Rothschild), Cava Freixenet (cel mai bine vândut brand de cava la nivel mondial), champagne – Taittinger (al treilea brand ca notorietate al renumitei Champagne).
 
Despre De Kuyper:
Cu peste 300 de ani experiență, De Kuyper Royal Distillers este încă o afacere de familie, dar și una dintre cele mai de renume companii la nivel mondial. De Kuyper este unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice la nivel internațional și oferă o gamă de peste 60 de lichioruri de bar, apreciată la nivel mondial. Astfel, în fiecare an sunt produse peste 50 de milioane de sticle, iar experții companiei sunt peste tot în lume pentru a le oferi celor din industria ospitalității noi idei creative pentru oferta de cocktail-uri.
Royal Distillers nu se referă doar la numirea oficială dată de Maiestatea sa, Regina Beatrix, dar și la calitatea produselor De Kuyper. Produsele companiei De Kuyper se diferențiază prin calitatea lor, numeroasele premii câștigate la nivel internațional, dar și prin aprecierea consumatorilor din întreaga lume.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii