Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, pe 14 februarie, tu fii altfel! Alice in Wonderland Party în proaspăt deschisul Studio 95. În spatele Bursei de Valori

ro

15 Feb, 2015 17:10 1347 Marime text
În acest weekend te invităm să probezi o locaţie recentă din Bucureşti: Studio 95 (Str. Calea Moşilor nr. 95). Clubul e nou, însă proprietarii sunt vechi în branşă. Ia auziţi ce sonoritate au numele din portofoliul lor: Godot Café-Teatru, Proplaca (Vama Veche), Suburbia (Bucureşti), Molotov (Vama Veche şi Bucureşti), Underworld etc.

Sâmbătă seară, de la ora 21, în Studio 95 (Str. Calea Moşilor nr. 95) va fi o petrecere tematică, organizată în colaborare cu Uppercrazy Society: Alice in Wonderland Party. În afară de Alice, vor fi prezenţi Pălărierul cel nebun, Motanul Cheshire, Iepurele Alb, Regina de Inimă-roşie, Ducesa şi Valetul de Cupă.

Facebook Event - Alice in Wonderland Party in Studio 95

Gazdele vă aşteaptă costumaţi sau accesorizaţi. Ei s-au pregătit cu pachete de cărţi, pălării năzdrăvane, ceşcuţe de ceai şi cu cele mai nebune cocktail-uri (care nu micşorează, ci din contră).

Cel mai bun dansator de Futterwacken - să scuzaţi! - primeşte shot-uri gratis din partea casei.

“Aceasta e prima petrecere tematică pe care o facem la Studio 95, în colaborare cu cei de la Uppercrazy Society”, spune Ania Tudoran, unul dintre proprietarii clubului. “Vom avea în jur de două pe lună. Spaţiul se va transforma prin decoruri, costume, proiecţii şi lumini. Vom începe povestea serilor altfel pe care ni le dorim, cele din care se pleacă cu amintiri. Săptămâna asta e Leo la muzică, la următoarea petrecere, Academy Awards Party, de după decernarea Oscar-urilor, va fi Tavi”.

Nici restul weekend-ului nu se stă degeaba. Diseară, vineri 13, pune muzică Tone Tavi & Friends, cu deja clasicul Don’t Grow Up, It’s a Trap! - seria nouă. O mostră de Tone Tavi poate fi ascultată pe SoundCloud.

Tone Tavi pe Facebook
Tone Tavi pe MixCloud

Rezervări în Studio 95: 0726.167.377
Vineri deschidem la 12:00 PM, sâmbătă la 17:00.
Detalii despre deschiderea Studio 95 din 7 februarie

***

Studio 95 (Str. Calea Moşilor nr. 95), în spatele Bursei de Valori
 
Studio 95 este pub-ul în care veți avea parte de muzică bună, de la rock, disco sau jazz din perioada de glorie a anilor ’70, până la alternative sau indie-rock de ultimă oră, dar și un spațiu care îi va susține pe cei ce au un proiect creativ de împărtășit: atât artiști consacrați din muzică, teatru, film, pictură etc., cât și noii veniți.
 
Inițiatorii proiectului sunt Tone Tavi și Ania Tudoran - care au lansat multe din pub-urile cu muzică bună din București în ultimii 10 ani - alături de Leo (aka Leonardo Stănoi), promotor al culturii alternative în România cu peste 16 ani de experiență, warm up DJ pentru Placebo, Jamiroquai, Suede, Editors, Mika etc.
 
Ce este Studio 95
 
“Ne cunoaștem de 9 ani, timp în care am creat fiecare mai multe baruri”, povestește Ania Tudoran. “Studio 95 este barul maturității noastre, al întregii experiențe pe care am integrat-o. Vrem să fie casa întâlnirilor voastre, în care toți cei care vin să știe că sunt așteptați, că vor întâlni întotdeauna pe cineva cunoscut, sindromul călătorului care are nevoie să se simtă acasă din când în când în drumul lui. ”
 
“Va fi un loc nou în adevăratul sens al cuvântului, nu doar pentru că în curând își va deschide porțile”, adaugă Tone Tavi. “Unul din lianturile care îi vor lega pe cei care vor fi alături de noi va fi, evident, muzica. Vrem să exploatăm în primul rând perioada de glorie a anilor ’70, până în ’85, când a fost produsă extrem de multa muzică bună. Rock, funk, soul, disco, dar și ceva jazz pe zi. Vom promova multe petreceri tematice inspirate din acea perioadă. Unul dintre sloganurile noastre va fi MUSIC NOT NOISE.”
 
Tavi spune că Studio 95 nu va exclude nici muzica nouă. În weekend se va regăsi în playlist și indie rock sau alternative (mai ales în serile lui Leo), dar și re-edits & remix la foarte multe melodii vechi, puse pe beat-ul modern. Vor fi și petreceri soulful house, funky-disco, dar piese melodice și cu voce, fără repetiția dusă la extrem dată de deep house-ul actual.
 
“Sunt multe de spus pe partea de muzică, dar cred că mai bine vom propune o serie de remixuri marca Studio 95, pe care le vom promova pe site și pe pagina de facebook, și care vor fi definitorii pentru stilul abordat de noi”, anunță Tavi, care a demarat acest proiect împreună cu Ania Tudoran.
 
 
***
 
Tone Tavi
 
Figură legendară a scenei underground din România, Tone Tavi a fost implicat în foarte multe proiecte ce au ajutat la conturarea culturii alternative de la noi, în special în Bucuresti și în Vama Veche.
 
De peste 15 ani, Tone Tavi promovează muzica bună atât ca DJ sau producător de evenimente, cât și ca fondator de locații alternative. În 2000 și 2001 îl întâlnim ca DJ la terasa MASH din Vama Veche, unde mixa muzică veche din anii ‘60-‘70, amestecată cu noutăți alternative, ceva nou pentru acei ani în Vamă, unde orice deviere de la rockul anilor ‘70 era tratată cu dispreț.
În 2002 fondează EXPIRAT, alături de Andrei S.: muzica anilor ‘90, muzică franțuzească, ska spaniol etc. Terasa și-a căpătat repede un renume de locație în care mai puteai să te zbengui și pe altceva decât pe eternele hituri de la Stuff.
 
În 2004 înființează alături de doi prieteni celebrul club UNDERWORLD din M. Kogălniceanu, locație în care putem spune că a luat naștere mișcarea underground din București. Fiind un adevărat hub underground, nume care acum sunt consacrate s-au închegat sau au avut primele concerte acolo.
Niște Băieți, Travka, Pistol cu Capse, dar și primele concerte Metalhead, sau primele petreceri DNB din oraș. Dropdread, Vania, Thornado, Gojira, primele seri săptămânale de reggae și multe alte formații de hip-hop au pornit din Underworld. Este uimitor cât de mulți artiști locali și-au legat numele de clubul din Kogălniceanu. Să mai dăm un singur exemplu, aleator: cel mai apreciat DJ român de techno pe plan mondial mixa în 2004 in Under. Este vorba despre Cosmin TRG.
 
În 2006 ia ființă SUBURBIA. Întâi la Vama Veche, printr-un concert ce a strâns toată Vama pe terasa noului club, eveniment descris de altfel foarte pitoresc de Mircea Toma într-un articol din 24 FUN: “De 1 Mai a fost ceva lume prin Vama Veche și restul la Suburbia”. Din iarnă, Suburbia se deschide în București, iar locația din Centrul Vechi este încă știută ca ultimul bastion al muzicii underground din oraș. Au fost organizate sute de concerte, s-a continuat promovarea muzicii de calitate ce nu avea loc pe radio. Dintre cele mai importante evenimente organizate în Suburbia: primul concert Parov Stelar din București, concertele cu Jaya the Cat, sau Riddim Colony, Ursula 1000, Fort Knox Five, zecile de concerte ska sau swing și multe altele.  Suburbia și-a închis porțile în iulie 2010, dar rămâne unul dintre locurile cele mai apreciate și iubite de fanii muzicii bune.
 
Un proiect mai puțin cunoscut de unii, dar foarte apreciat de scena DNB și dubstep autohtonă a fost STAMBA CAFÉ & MORE. În scurta-i existență din 2009 până în 2011, Stamba a reușit să creeze un etalon și să formeze un cadru de desfășurare a tinerelor talente atrase de aceste genuri muzicale. De asemenea, în vara lui 2009 terasa Stamba a fost prima care aducea un DJ să mixeze afară, în Centrul Vechi. Au trecut pe aici Gemini Bross, UFE, Tzuc, Junkyard, Dobrică și mai toate numele cu accente funk și soul de la noi.
 
În 2012 și 2013 îl găsim pe Tone Tavi mixând la Molotov în Vama și București, iar din toamna lui 2013, până în martie 2014, pleacă în Boracay (Filipine), unde duce spiritul Vămii pe plajele din Asia. Organizează în Boracay petrecerea săptămânală Liberalia, care devine în scurt timp cea mai apreciată de pe întreaga insulă.
 
Din 7 februarie 2015, povestea continuă la Studio 95, unde Tone Tavi va sintetiza toată această experiență de 15 ani în playlisturi alese pe sprânceană. Muzică veche, muzică nouă. Muzică cu versuri și cu “suflet în aparat”, ca să cităm din clasici în viață.
 
Tone Tavi este unul dintre cei mai eclectici DJ din România. În prezent, focus pe: funk, disco, house & techno, psychedelic chillout, trip-hop.
 
Mixes: http://www.mixcloud.com/tone-tavi, https://soundcloud.com/tone-tavi
Funpage: https://www.facebook.com/DJ.Tone.Tavi

Ania Tudoran

Ania a absolvit Dreptul în România, după ce în adolescență a studiat 10 ani în Franța. Printre ultimele evenimente pe care le-a organizat este și Liberalia, în Boracay, Filipine, o serie de petreceri pe plajă, la care 400-500 persoane au luat parte de fiecare dată. Liberalia Boracay
 
Ania este unul dintre oamenii care au lansat Godot Café-Teatru (2010-2011) și Molotov (2012). La Godot, primul lucru care îi vine în minte Aniei de fiecare dată este concertul Zdob și Zdub, primul lor concert individual în România din ultimii 2 ani, la acea vreme. “Peste 500 persoane în Godot. La finalul concertului s-a legat o horă în stradă.” Zdob Si Zdub In Godot.
 
De asemenea, primul concert individual Alternosfera, din Vama Veche, cu peste 1500 de oameni, a fost la Molotov, celălalt spațiu din echipa căruia Ania afăcut parte.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151038512768813.433280.40407563812&type=3
Ania s-a ocupat și de Fourteen (2009), mini rockoteca de lângă Ateneu: “concerte și teatru în 60m2, cu Trupa 13, Cucuie(în)frunte, după Bogosian, cu Radu Iacoban și Tudor Aaron Istodor, Gunoierul de Mimi Brănescu etc.”
 
În 2007 a tradus și produs piesa de teatru Se iubesc, primul proiect de teatru al regizorului Cătălin Saizescu.
 
Trecerea de la Drept la organizare de evenimente și management s-a întâmplat în 2006, după ce la Proplaca, în Vama, au reușit să transforme o seară aproape pierdută într-una magică: “a fost un concert Gyuri Pascu fără curent, unde toată lumea stătea pe nisip și asculta o chitară”.

Leo aka Leonadro Stănoi

Cu o experiență de peste 16 ani în promovarea culturii alternative pe piața muzicală din România, prin mai multe mijloace - de la emisiuni TV la lansări de albume sau ca DJ la evenimente importante din România - Leo continuă seria de proiecte speciale prin care își dorește dezvoltarea pieței muzicale independente. Trendsetter și susținător înfocat al noilor talente din întreaga lume, Leo le promovează numai după ce trec prin mai multe filtre critice.
 
Câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimii ani la care Leo a participat ca DJ: warm-up pentru: Placebo, Jay Jay Johanson, Editors, Mika, Cut Copy, Hurts, Suede, Jamiroquai, Ian Brown, Jessie J.
Astfel, muzica pe care o veți asculta astăzi la Leo (în premiera), mâine o veți fredona sau o veți dansa în cluburi, iar poimâine o veți auzi la un mare festival.
 
„Cea mai bună selecție muzicală se face atent și cu mare respect față de public„, spune Leo, care are atât de multă încredere în publicul lui, încât îl poate lăsa oricând la butoane. Conectați, DJ și public, de o energie aparte ce îi emoționează pe toți de-odată, totul devine unitar, practic neexistând un "el" pe scenă și "unii" în sală. Aceasta "magie" face diferența între serile lui Leo și a altor DJ din cluburile autohtone.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii