Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, 14 februarie, în Fabrica Be my Anti Valentine! ZOB, Nişte Băieţi, DJ Hefe (Coma), Damage Case, Just Another Lie, Brute şi Andrei

ro

12 Feb, 2015 13:25 950 Marime text
Motto:
Anticonsumerişti din toate zările, uniţi-vă!

ZOB, Nişte Băieţi, DJ Hefe (Coma), Damage Case, Just Another Lie şi Brute şi Andrei vor urca sâmbătă pe scena din Club Fabrica, de Anti Valentine’s Day Party, evenimentul care se sărbătoreşte anual pe strada 11 Iunie, la nr. 50.

Porţile se vor deschide la ora 20, iar concertul va începe la ora 21. Preţul biletului este de 20 de lei.
Facebook Event: Anti Valentine’s Day în Fabrica

Bravo Zulu Oscar Bravo (ZOB)!

Şi, ca să păstrăm orizontul numerologic, tot 20 de ani a împlinit şi trupa ZOB anul acesta de la debutul său discografic. Pentru cei care au deschis mai târziu manualele de aritmetică de clasa I, 2015 minus 20 egal 1995. Mulţi înainte!

Aniversarea a 20 de ani de la primul disc reprezintă şi un prilej de nostalgie pentru băieţi, care ne-au şi trimis acest mesaj cu prilejul concertului de sâmbătă din Club Fabrica, Anti Valentine’s Day Party: “20 de ani?! Când oare au trecut? Parcă mai ieri intram în MRC (Migas Real Compact) pentru a înregistra cu Adrian Ordean - pentru cei sub 55 de ani, întrebaţi-vă părinţii - primele noastre piese: Nu-i Nimica De Văzut şi Balada Fericitului.”

Puţină lume mai ştie azi de la ce le vine numele. Iniţial, înainte de formarea propriu-zisă, trupa s-a numit Rock Didactic (1988). După Revoluţie s-a numit Trafic (1990), apoi Puzzle (1991), apoi Jad (1992). Debutul oficial ZOB (Zulu Oscar Bravo) se petrece la Tehnic Club, alături de Dog on a rope, Ura de după uşă, Şuie Paparude și Tectonic. În 1998 lansează primul videoclip, Telenovele, piesă aleasă ca fiind cea mai bună melodie a anului. Albumul III a fost desemnat cel mai bun album de rock alternativ la Premiile Industriei Muzicale Româneşti. În acelaşi an, trupa Iris le-a propus celor de la ZOB să cânte în deschiderea concertului Digital Athenaeum, turneul din august-noiembrie.

“Anii au trecut, suntem mai bătrâni, dar deloc mai înţelepţi şi vă invităm sâmbătă, 14 februarie, în primitorul Club Fabrica, să ascultăm împreună un purpuriu care, mai mult ca sigur, nu va include nici una din piesele de mai sus. Pentru că le-am uitat... Deh, ale bătrâneţii valuri…”, spun cei de la ZOB.

Data: sâmbătă, 14 februarie
Open doors: 20:00
Start event: 21:00
Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)
Concert: ZOB, Nişte Băieţi, DJ Hefe (Coma), Damage Case, Just Another Lie, Brute şi Andrei
Intrare: 20 lei

Facebook Event: Anti Valentine’s Day în Fabrica

FABRICA pe Facebook

-----------------------------------

Nişte Băieţi

Nişte Băieţi a luat fiinţă în 2006 în Bucureşti. Genul oficial: punk rock. Genul neoficial: „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, ca să-i cităm pe înşişi cantautorii.

Ideea de la început a fost încercarea “unor băieţi” de a înveseli atmosfera într-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetiţie sau pregătire în prealabil. Băieţii au avut surpriza ca demersul lor să fie primit neaşteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee şi chiar a produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii, mai multe generaţii de părinţi s-au luat cu mâinile de cap ascultând şlagăre precum: Deschideţi poarta soarelui, Să te gîndeşti din când în când la mine, La fereastra ta, Vitezomanul Gică, Cele mai frumoase flori, O lume minunată etc. sau mai noul Banii vorbesc, cântate în stilul punk. Sursele de inspiraţie au fost, evident, monştrii sacri precum: Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.

Nişte Băieţi înseamnă: Albert Mihăiţeanu: voce, Barbu Niculae: bas, Gabi Georgescu: chitară, Andrei Modrea Icsu’: tobe.

Cele două albume ale trupei sunt Adunate din popor şi cântate din topor (2006) şi
Fără muzichie, viatza e pustiu! (2011).

Cu mine de-ai fi (ultima piesă după Semnal M)
Deschideți poarta soarelui
Fată dragă 
Lasă-mi toamnă pomii verzi
O lume minunată
Frumoasă-i vecina noastră, scoate capul pe fereastră

Just Another Lie

Just Another Lie este o trupă de comedy ska punk, reggae şi fapcore formată în decembrie 2010, în Bucureşti. Influenţe: Blink-182, NOFX, Operation Ivy, Talco, Rancid, E.M.I.L., Recycle Bin, Nişte Băieţi, Skankin' Pickle.

Componenţa Just Another este: George - Vocals / Ukulele/Guitar/"Play" Button, Marius - Bass Guitar/Backing Vocals/Drinking/Faping & other useless shit, Andrei - Drums/Backing Drums, Sabin - Guitar/Backing Vocals/Barking Vocals.

Just Another Lie pe Facebook
Just Another Lie - albumul (listen/download)
Damage Case

Trupa Damage Case a luat fiinţă în 2010, iar activitatea în formula din prezent a început la finele lui 2011, direcţia muzicală fiind un mix de speed/thrash şi rock’n roll, mereu rapid, agresiv şi un sound old-school. Recent au câștigat marea finală a concursului Ce se-ntâmplă, Rockere?, organizat de club B52 în perioada 4 noiembrie - 16 decembrie 2014.

Componenţa: Dragos Coman - Bass & Vocals, Ioan Barbu - Rhythm Guitar & Vocals, Andrei Ionescu - Lead Guitar, Codrin Stamate - Drums.

Damage Case - Follow the Rotten (Solo Demo)

Brute şi Andrei

Brute şi Andrei este o trupă înfiinţată recent. Genul, după propria descriere, este “punk/oi!”. Daniel GeSe - voce/chitară, Octavian Știrbei - bass/țipete, Andrei Răducanu Zoster - tobe/tobe.

Brute şi Andrei - Oi!

DJ Hefe de la Coma

DJ Hefe, pe numele real, Răzvan Rădulescu, este membru al trupei Coma din anul 2000. DJ de Alternative, Punk, Ska, Hardcore şi realizator al emisiunii Domestika la Radio Guerrilla şi Alternative Nation pe MTV. Scrie pentru revista Sunete, a colaborat cu E.M.I.L., Implant pentru Refuz, Raku şi pune muzică pe la toate festivalurile de sport extrem din ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii