Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plăcinte cu smântână şi mujdei de usturoi şi ciorbă de brânză la “Cireaşa de pe tort”

ro

27 May, 2015 16:31 1072 Marime text
Ionică Moroşanu, Nicuşor Micşoniu, Făniţa Modoran şi Maria Ghinea gătesc „ca la mama acasă”, de joi până duminică (28 - 31 mai), de la ora 19:30, la „Cireaşa de pe tort”. Cei patru cântăreţi de muzică populară provin din zone diferite ale ţării, aşa că vor prepara pentru cină meniuri specifice locurilor natale.
 
Ionică Moroşanu este din Maramureş, aşa că a pregătit un meniu tradiţional moroşenesc. A avut emoţii la gătit, dar s-a străduit să-i iasă bine toate preparatele. Îmbrăcat în costum popular, Ionică şi-a întâmpinat oaspeţii cu pălincă. Gazda şi invitaţii şi-au amintit de copilărie şi au povestit cum era la mama acasă. La cina Nicuşor, Făniţa şi Maria au mâncat pentru prima dată plăcinte cu smântână şi mujdei de usturoi. Dacă le-au plăcut sau nu, aflaţi urmărind “Cireaşa de pe tort” joi, 28 mai, de la ora 19:30, la Prima TV.
 
Originar din Mehedinţi, Nicuşor Micşoniu le-a servit invitaţilor săi un meniu specific zonei din care provine. Ionică, Făniţa şi Maria au mâncat pentru prima dată ciorbă de brânză, un adevărat deliciu culinar. Cina organizată de Nicuşor a început ca la nuntă, cu muzică şi voie bună şi a continuat în aceeaşi manieră. Atât gazda cât şi oaspeţii au cântat şi au dansat ca la o adevărată petrecere. Ce surpriză le-a pregătit Nicuşor invitaţilor săi, aflaţi vineri, 29 mai, la Prima TV.
 
Sâmbătă, 30 mai, de la ora 19:30, o vedeţi pe Făniţa Modoran cum pregăteşte cina pentru invitaţii săi. Cântăreaţa a gătit un platou cu produse tradiţionale aduse de la Giurgiu, locul de unde provine, dar şi o saramură de crap ca la mama acasă. Seara pe care invitaţii au petrecut-o la Făniţa a fost plină de voie bună, glume şi multă veselie. Nicuşor a fost responsabil cu distracţia susţinut, fireşte, de gazdă, iar glumele şi tachinările dintre cei doi au făcut deliciul serii.
 
Maria Ghinea le-a pregătit invitaţilor săi sarmale de pui în foi de varză, un fel de mâncare specific în Vâlcea, locul din care provine. Cântăreaţa a păstrat tradiţia şi le-a servit invitaţilor ciorba de pui în străchini, iar la desert le-a dat gogoşi făcute cu lapte bătut. Gazda a invitat-o la cină şi pe Maria Constantin, o prietenă dragă din Vâlcea care i-a încântat pe invitaţi cu cântecele ei. Şi Maria Ghinea le-a cântat oaspeţilor, iar la cererea Făniţei ea a interpretat şi melodia “Lasă-mă să pătimesc”. Cum a decurs cina şi care dintre cei patru cântăreţi de muzică populară a câştigat titlul de “Gazdă perfectă”, aflaţi duminică, 31 mai, de la ora 19:30, la Prima TV.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii