Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință de presă dedicată lansării Hărții corupției locale și prezentării unei analize a stării actuale a corupției românești

ro

14 Apr, 2015 13:05 978 Marime text
România Curată vă invită miercuri, 15 aprilie, la ora 10.30, la o conferință de presă dedicată lansării Hărții corupției locale și prezentării unei analize a stării actuale a corupției românești, tendințe, măsurători și studii de caz. Locul de întâlnire este Spațiul Public European - Str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter. Societatea Academică din România și România Curată lansează, pentru cei interesați de analizarea fenomenului corupției manifestat la nivel local, o hartă online interactivă ce permite vizualizarea unei serii de informații referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA, într-o manieră user-friendly.

Vom prezenta primele concluzii generale ale echipei de proiect despre: cum se corelează prezența la vot cu numărul de arestări DNA pe județe și care este lista parlamentarilor cu condamnări definitive pentru corupție dar și ce se poate face pentru ca astfel de senatori și deputații să nu mai facă legi în Parlament. Jurnaliștii Romania Curată se vor referi la cazuri concrete de corupție pe care le-au investigat. Vă vom spune unde se abuzează de autoritate și cum profitul se duce parte la actori privați individuali, parte la actori colectivi, precum partidele. Vom face publică lista de autorități care își dau mai mult de jumătate din buget unei singure firme de construcții. Vorbim, cu date concrete, și despre relația semnificativă între finanțarea partidelor politice și contractele de stat. Vom prezenta, de asemenea, câștigătorii premiilor România curată pentru anul 2014.

La conferința de presă vor participa Alina Mungiu Pippidi, Mihai Goțiu, Daniel Befu, Simona Popescu, Valentina Dimulescu, precum și lideri de organizații membre ale Alianței pentru o Românie Curată. Invitat special – judecător Cristi Dănileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Din partea DNA au confirmat participarea: Diana Tițian, judecător, consilier al procurorului șef al Direcției și Anca Jurma, procuror șef al Serviciului de Cooperare Internațională. 

Agenda:
10.30 – 11.00 Înregistrarea participanților
11.00 – 12.30 Prezentarea temelor
12.30 – 13.00 Sesiune de întrebări
13.30 – 14.00 Bufet suedez

Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră la eveniment până marți, 14 aprilie 2015. Contact: Doina Lazar, office@sar.org.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii