Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiunile de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Constanta in perioada 01-07.02.2010

ro

08 Feb, 2010 18:42 1040 Marime text

AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR CONSTANŢA

Nr.1162/08.02.2010  
COMUNICAT DE PRESÃ
Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii DSVSA Constanţa în perioada 01-07.02.2010

  1. Activitatea sanitară-veterinară desfăşurată, în perioada 01-07.02.2010, de Serviciile şi Birourile, din cadrul D.S.V.S.A Constanţa, s-a concretizat printr-un număr de 147 controale, din care: 2 exploataţii profesionale, 2 cabinete veterinare, 1 farmacie veterinară, 18 unităţi de producţie, 3 măcelării, 3 carmangerii, 7 unităţi alimentaţie publică, 16 unităţi de comercializare, 5 pieţe agroalimentare, 20 supermarket-uri/hipermarket-uri, 46 depozite alimentare, 13 unitate de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie, 1 unitate fabricare vin, 3 unităţi comerţ cu ridicata, 1 unitate morărit, 1 unitate prelucrare cartofi, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate fabricare bere, 3 depozite seminţe consum.    
2. La solicitarea agenţilor economici au fost retrase de la vânzare la limita termenului de valabilitate de către operatorii economici următoarele produse alimentare: 1.515,8 kg carne şi produse din carne, 1.329,9 kg  lapte şi produse lactate, 348 kg peşte şi produse din peşte,  74 kg ouă, 809 kg alte produse alimentare, în valoare totală de 43.643 RON.
 3. În urma controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 18 sancţiuni: 
- 12 amenzi în valoare de 14.400 RON, conform cu HG nr. 984/2005 modificată cu   HG nr. 917/2009, pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare la comercializare la 2 magazine alimentare, 4 supermarket-uri/hipermarket-uri, 2 carmangerii, 2 producători particulari,             1 măcelărie, 1 depozit alimentar;         
- 7 avertismente conform OUG nr. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare.
Director Coordonator,
Dr. GHEORGHE DINCĂ

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii