Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Marin Mircea Daniel, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Dolj

ro

12 Mar, 2013 12:28 1762 Marime text
12 martie 2013
Nr.199 /VIII/3
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MARIN MIRCEA DANIEL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Dolj - Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, în sarcina căruia s-au reţinut în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a pretins de la un denunţător o unitate centrală de calculator, în valoare de 2.500 lei, pentru ca în schimb să propună o soluţie favorabilă în dosarul penal în care îl cercetează pe denunţător pentru o infracţiune la legea armelor şi muniţiilor şi pentru a interveni la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât, în respectivul dosar, să se aplice o sancţiune administrativă şi să se dispună restituirea armei către denunţător.
La data de 11 martie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a primit de la denunţător bunul pretins, respectiv unitatea centrală de calculator în valoare de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul D.G.A. – Serviciul judeţean anticorupţie Craiova şi cu ofiţeri din cadrul structurilor specializate în culegerea de informaţii.

Inculpatului Marin Mircea Daniel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 11 martie 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii