Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa al DNA au dispus măsura controlului judiciar faţă de Constantinescu Nicuşor Daniel

ro

10 Feb, 2014 15:20 1034 Marime text
10 februarie 2014
Nr. 113/VIII/3
COMUNICAT
În completarea comunicatului nr.11/VIII/3 din 15 ianuarie 2014, referitor la cele două cauze în care CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL, președinte al Consiliului Județean Constanța, este cercetat penal pentru infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:
La data de 10 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa al D.N.A. au pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel şi au dispus, faţă de acesta, măsura controlului judiciar.
Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. Aceasta va înlocui măsura preventivă o obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă anterior, în cursul lunii ianuarie 2014, conform prevederilor vechiului CPP şi va intra in vigoare la expirarea acesteia.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii:
  1. să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat;
  2. să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinţei;
  3. să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie;.
  4. să nu depăşească graniţele României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
  5. să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii