Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

ro

02 Apr, 2013 11:52 2364 Marime text

DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET CONSTANŢA


Nr. 1057 / 4 aprilie2013




COMUNICAT DE PRESĂ
Să știi mai multe, să fii mai bun!


Pentru a celebra săptămâna 1 – 5 aprilie, săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, printr-o serie de acţiuni care să evidenţieze caracterul instructiv-educativ şi formator al proiectelor derulate în acest an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în parteneriat cu CENTRAS Constanţa, prin Departamentul de Voluntariat, cu Asociaţia România – Vatra Dacilor şi cu Fundaţia Giovanni Bosco, va implica în egală măsură resurse logistice şi financiare care să promoveze şi să susţină buna-desfăşurare a proiectelor. Astfel, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa va fi implicată activ în următoarele proiecte specifice săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”:
  1. În parteneriat cu Complexul DANAIS din Capidava – Topalu şi alături de Asociaţia România – Vatra Dacilor – va organiza în data de 2 aprilie o excursie tematică pentru 100 de tineri din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, excursie în desfăşurarea căreia vor avea loc activităţi ce vor evidenţia istoria geto-dacilor în spaţiul dobrogeano-pontic, ateliere de lucru cu ajutorul cărora copiii să experimenteze tradiţii şi obiceiuri din trecut, trasee turistice specifice zonei Capidava-Topalu, zonă bogată în artefacte specifice perioadei geto-dace, dar şi vizite la muzeele din Topalu şi Hârşova, şi activităţi sportive în bază.
  2. În parteneriat cu CENTRAS Constanţa va desfăşura activităţi de tip formare – informare în cadrul Grupului Şcolar CFR şi V. Madgearu, acest aspect realizându-se pe două direcţii, voluntariat şi metode de lucru non-formale în lucrul cu tinerii.
  1. În parteneriat cu Fundaţia Giovanni Bosco, se vor derula la sediul fundaţiei activităţi sportive de masă şi de petrecere a timpului liber pentru mai mult de 100 de tineri cu diferite probleme sociale.
„Pregătirile pentru proiectele derulate în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au început de ceva vreme, mai ales pentru faptul că am ţinut să venim în întâmpinarea tinerilor cu lucruri inedite, cu proiecte care să le capteze interesul şi să-i ajute să descopere direcţii noi de formare, altele decât cele pe care le învaţă la şcoală! Ca deobicei, alături de noi au fost partenerii noştri dintotdeauna, cei alături de care am avut mereu proiecte îndrăzneţe, cu mare impact social, parteneri cărora doresc să le mulţumesc pentru sprijin şi implicare!”, a declarat domnul Claudiu Daniel Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.


Marian Ţuţuianu
Compartimentul Tineret
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii