Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost reţinut ieri ca urmare a unui flagrant

ro

14 Mar, 2013 11:45 2110 Marime text
MINISTERUL PUBLIC MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE


PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA
SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE

CONSTANŢA
Telverde anticorupţie 0800.806.806
www.mai-dga.ro


14 martie 2013


COMUNICAT

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost reţinut ieri, 13 martie a.c., de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ca urmare a unui flagrant organizat împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa. Poliţistul a fost prins în timp ce primea suma de 2.200 lei de la un denunţător, pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru încredinţarea unui autoturism cu numere false unei persoane depistată în trafic.
În fapt, în seara zilei de 23 februarie a.c., C. V., împreună cu soţia sa, care se afla la volanul unui autoturism, împrumutat de la prietenul său, P. A., se deplasau pe b-dul Tomis, în municipiul Constanţa, moment în care au fost opriţi de un echipaj de poliţie care a constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului proveneau de la un alt autoturism. Cei doi soţi au fost conduşi la Secţia 2 Poliţie, unde i s-a comunicat persoanei aflate la volan că i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autoturism cu numere false.
Dosarul a fost dat spre instrumentare agentului de poliţie M.A.S. care, în timpul cercetărilor, l-a abordat pe soţul conducătoarei auto, solicitându-i suma de 1.000 Euro, pentru a-i da o soluţie favorabilă în dosar.
Totodată, în timpul cercetărilor, poliţistul l-a invitat la audiere pe P.A., proprietarul autoturismului, căruia i-a pretins suma de 500 Euro pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru încredinţarea unui autoturism cu numere false şi a-i conferi calitatea de martor în dosarul în care era cercetată soţia prietenului său.
Ca urmare a acestei situaţii, la data de 12 martie a.c., P.A. şi C.V. s-au prezentat la sediul S.J.A. Constanţa unde au formulat denunţ împotriva agentului de poliţie M.A.S., iar lucrătorii D.G.A au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
Ieri, 13 martie a.c., ofiţerii S.J.A. Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat au organizat flagrantul în sediul secţiei de poliţie, ocazie cu care poliţistul a fost prins în timp ce primea suma de 2.200 lei de la P. A.


Agentului de poliţie i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 C.p., în referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, iar procurorul a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 14 martie a.c., să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii