Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:06 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări aduse formularului 300

ro

17 Jan, 2012 23:18 807 Marime text
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor că prin OPANAF nr. 3665/2012 a fost aprobat un nou model şi conţinut al formularului (300) „Decont de taxa pe valoarea adăugată" care aduce următoarele noutăţi:
Introducerea unor rânduri distincte pentru:
- Livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii taxabile efectuate în interiorul ţării pentru care au fost emise facturi către persoane înregistrate în scopuri de TVA în România (rd. 17.1) ;
- Achiziţii de bunuri şi/sau servicii taxabile din interiorul ţării pentru care au fost primite facturi de la persoane înregistrate în scopuri de TVA în România (rd.27.1) ;
A fost introdusă o secţiune nouă cu privire la operaţiunile cu cereale şi plante tehnice pentru care se aplică taxarea inversă, în conformitate cu prevederile art.160 din Codul fiscal, a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează în perioada de raportare numai operaţiuni în interiorul ţării, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuţei corespunzătoare din programul de asistenţă, pus la dispoziţie pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

DEPUNEREA DECONTULUI DE TVA
Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art.153 din Codul fiscal, depun formularul (300) în format PDF, cu fisier XML ataşat, la organul fiscal competent, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.
Formularele se completează cu ajutorul programelor de asistenţă existente pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea „Asistenţă contribuabili" sau secţiunea „Declaraţii electronice".


Bogdan Huţucă
Director executiv

Ti-a placut articolul?

Comentarii