Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

23 Dec, 2013 15:54 1012 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului:
 
  MĂRGĂRIT GEORGE, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău (la data comiterii faptelor), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:
 
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată;
- delapidare;
 
  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
  În perioada 2012 – 2013, inculpatul Mărgărit George, în calitate de procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu referitoare la activitatea de urmărire penală desfăşurată în 6(șase) dosare penale, cu privire la dispunerea măsurilor asigurătorii de indisponibilizare, prin instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani şi a bunurilor ridicate cu ocazia percheziţiilor, în sumă totală de 420.313 lei, 7.140 euro, 121 USD şi 30 lire sterline. În unele cazuri, deşi a luat asemenea măsuri, nu a dispus consemnarea sumelor şi a bunurilor în discuţie la bancă, pe numele învinuiţilor, la dispoziţia parchetului, cauzând o vătămare a intereselor legale a 16 persoane implicate în aceste cauze.
  Mai mult decât atât, inculpatul Mărgărit George nu a dispus măsurile legale pentru restituirea sumelor de bani şi / sau a bunurilor ridicate la percheziţiile domiciliare, care nu aveau legătură cu cauzele penale, în cadrul cărora au fost dispuse şi efectuate aceste percheziţii, sumele de bani fiind cheltuite de inculpat în interes personal.
  În cursul lunii octombrie 2013, inculpatul şi-a însuşit suma de 13.500 euro, din totalul sumei de 40.000 euro ( fond de flagrant) pe care inculpatul a solicitat-o şi a primit-o de la conducerea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea realizării unei acţiuni de prindere în flagrant delict a unor persoane suspectate că ar comite infracţiuni de trafic de droguri de risc. Această sumă a fost recuperată ulterior.
  La 28 noiembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Mărgărit George, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi a dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită, până la data de 26 ianuarie 2014.
 
  Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii