Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:15 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Întâlnire oficială între C.J.E. şi Consiliul Local Municipal Constanţa”

ro

17 Feb, 2015 13:49 787 Marime text
 Pe data de 13.02.2015 s-a desfăşurat ședinţa  Consiliului Local Municipal Constanţa la care au fost prezenţi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Consiliu care a fost un factor consultativ în luarea deciziei cu privire la subvenţionarea abonamentelor  RATC pentru elevi, precum declară şi preşedintele C.J.E. Ştefanopol  Călin-Theodor: "Ni s-a solicitat opinia, noi am exprimat-o și s-a acținat în conformitate. Chiar este necesar să se mai pună problema dacă noi am jucat sau nu un rol în demersul în cauză?”.
 În urma şedinţei s-a hotărât reducerea cu 50% a abonamentelor de transport în comun pentru toţi elevii din Municipiul Constanţa şi gratuitate pentru copiii orfani.Conform legii această subvenţionare se va face din finanţarea complementară.
O altă problemă referitoare la elevi, discutată în cadrul şedinţei este acordarea fondului de 1 milion de euro pentru elevi şi studenţi. În cazul elevilor din învăţământul liceal  aceste fonduri vor finanţa proiectul “ Mai SMART decât telefonul”.  Acest proiect constă în desfăşurarea concursurilor pe diverse domenii de activitate (sportiv, cultural, ştiinţific, gastronomic,tehnic), concursuri care se vor derula atât la nivel liceal, cât şi la nivel municipal, între licee. Banii alocați de Primărie se vor folosi pentru buna organizare a acestor concursuri şi cumpărarea premiilor pentru caştigători.
Consiliul Județean  al  Elevilor va prezenta public în curând, exemple de activități  la care elevii pot participa într-un număr cât mai mare, în cadrul celui mai mare și smart proiect care se va desfășura în Municipiul Constanța . În cadrul acestui proiect, urmărim să implicăm mulți elevi, dornici să își demonstreze capacitățile intelectuale și fizice, într-un mediu distractiv/ educativ/ serios/ disciplinat și modern.
C.J.E. Constanța urmărește să consolideze și să construiască relații cu instituțiile locale pentru  a crea un mediu favorabil bunei pregătiri a elevilor constănțeni și pentru respectarea drepturilor lor. C.J.E.Constanța apără, unește, implică, motivează și reprezintă elevii constănțeni!!

Ti-a placut articolul?

Comentarii