Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIUL CONCURENTEI VA FORMULA RECURS IN CAZUL KRONOSPAN - 12.05.2009

ro

12 May, 2009 18:11 1347 Marime text

 CONSILIUL CONCURENTEI VA FORMULA RECURS IN CAZUL KRONOSPAN


Consiliul Concurentei va formula recurs impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, prin care a fost anulata Decizia Plenului Consiliului Concurentei nr. 329/2004 in cazul producatorului de pal, Kronospan Sepal SA.

Consiliul Concurentei a constatat in urma efectuarii unei investigatii pe piata productiei si comercializarii de pal faptul ca S.C. Kronospan Sepal S.A. a incalcat Legea concurentei prin savarsirea unui abuz de pozitie dominanta. Prin urmare, autoritatea de concurenta a sanctionat Kronospan cu o amenda contraventionala de cca 3,5 milioane lei.

„In perioada care urmează atitudinea Consiliului Concurentei  va fi una si mai pro-activa si vom declansa investigatii din proprie initiativa ori de cate ori vom constata abateri de la legislatia  in domeniul concurentei. De asemenea vom  interveni cu si mai multa promptitudine pentru combaterea unor masuri sau practici anticoncurentiale, indiferent daca acestea sunt comise de autoritati sau de catre companii” a declarat cu aceasta ocazie domnul Bogdan Chiritoiu, Presedintele Consiliului Concurentei.

Hotararea irevocabila va fi pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie ca urmare a solutionarii recursului Consiliului Concurentei.

Precizam ca, in domeniul concurentei, autoritatea de concurenta a obtinut la nivelul anului 2008 solutii favorabile intr-un procent de 85% in litigiile in care aceasta a fost parte.

12 Aprilie 2009

Biroul de Presa Tel: 021.405.44.29 ; fax: 0372.129.710; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii