Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT PRELUAREA ATLAS GIP DE CATRE WEATHERFORD INTERNATIONAL EASTERN EUR

ro

18 Feb, 2009 14:21 1017 Marime text

CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT PRELUAREA ATLAS GIP DE CATRE WEATHERFORD INTERNATIONAL EASTERN EUROPE

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploiesti prin dobandirea controlului unic direct asupra SC ATLAS GIP SA Ploiesti.

In noiembrie 2008 autoritatea romana de concurenta a declansat o investigatie in acest caz, deoarece operatiunea de concentrare economica intra sub incidenta Legii concurentei nr. 21/1996 si prezenta indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal. 

In urma analizei efectuate de Consiliul Concurentei in cadrul investigatiei, s-a constatat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante definite, si anume piata serviciilor de perforare, piata serviciilor de carotaj, piata serviciilor de analiza a fluidului de foraj si piata serviciilor de foraj directional din Romania. Prin urmare, autoritatea de concurenta a emis o decizie de autorizare a acestei operatiuni de concentrare economica.

Societatea achizitoare, SC Weatherford International Eastern Europe SRL Ploiesti, face parte din Grupul Weatherford, Grup controlat de societatea-mama, Weatherford International Ltd (USA). Grupul Weatherford este un grup de societati comerciale specializate in domeniul serviciilor petroliere, ce ofera un portofoliu larg de servicii si produse: foraj, evaluare, echiparea sondelor, productie, interventii, abordare etc.

Atlas-GIP este o societate prestatoare de servicii petroliere specializata in principal, in activitati de perforare si de carotaj.

Decizia Consiliului Concurentei cu privire la aceasta operatiune poate fi consultata pe site-ul autoritatii romane de concurenta www.consiliulconcurentei.ro.

17 Februarie  2009

Biroul de Presa
Tel: 405.44.29 ; e-mail:
presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii