Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CC a elaborat ghidul privind intocmirea evidentelor specifice in domeniul ajutorului de stat

ro

21 Jan, 2010 17:43 2186 Marime text

Consiliul Concurenţei a elaborat ghidul privind întocmirea evidenţelor specifice în domeniul ajutorului de stat

Consiliul Concurenţei a elaborat “Ghidul privind întocmirea evidenţelor specifice în domeniul ajutorului de stat”, instrument de lucru destinat atât furnizorilor, cât şi beneficiarilor de ajutor de stat.

Legislaţia în domeniul ajutorului de stat prevede ca furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat trebuie să îşi organizeze evidenţe ale ajutoarelor de stat acordate/primite. Întrucât nu există un formular predefinit al felului în care trebuie să fie organizate aceste evidenţe, pentru a veni în sprijinul furnizorilor şi beneficiarilor de ajutor de stat, Consiliul Concurenţei a elaborat un model orientativ care conţine minimul de informaţii considerate necesare a fi cuprinse într-o asemenea evidenţă.

„Acest ghid reprezintă o nouă dovadă că Autoritatea de Concurenţă îşi ia în serios rolul de consultant în domeniul ajutorului de stat. Considerăm că, prin organizarea evidenţelor specifice conform modelului prezentat in Ghid, se asigură o uniformitate a acestor informaţii la nivel naţional şi se poate obţine, cu uşurinţă, o situaţie a modului în care sunt cheltuite fondurile naţionale şi comunitare care reprezintă  ajutor de stat în România. Vom continua să punem la dispoziţia celor care au legătură cu ajutoarele de stat toate informaţiile şi materialele necesare pentru a se asigura o mai buna cunoaştere a regulilor în domeniu şi implicit o mai bună absorbţie a fondurilor comunitare”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

“Ghidul privind întocmirea evidenţelor specifice în domeniul ajutorului de stat” face parte din acţiunile desfăşurate în cadrul Programului „Reţeaua Naţională de Ajutor de Stat”, program prin care Consiliul Concurenţei îşi propune să extindă colaborarea cu actorii implicaţi în domeniul ajutorului de stat.

Ghidul poate fi găsit atât la sediul Consiliului Concurenţei din Bucureşti şi din ţară, cât şi pe pagina de web a Reţelei Naţionale de Ajutor de Stat – www.ajutordestat.eu sau www.renascc.eu. Totodată, pe această pagină de internet pot fi găsite toate informaţiile necesare din domeniul ajutorului de stat: legislaţia naţională şi comunitară în domeniul ajutorului de stat (în română şi engleză), formulare, proceduri, noutăţi, articole şi publicaţii, avize şi decizii ale Consiliului Concurenţei, precum şi decizii ale Comisiei Europene.

21  Ianuarie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii