Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:33 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi 31 august 2021

ro

01 Sep, 2021 09:56 261 Marime text
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 31 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 94 de evenimente, dintre care 82 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 39 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 213 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 71.335 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 04.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au depistat, pe bulevardul Chimiei, din mun. Iaşi, un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
  
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, DEŞI NU DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE CORESPUNZĂTOR
 
La data de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au oprit pentru control, pe DJ 208, în comunaValea Seacă, un motociclu condus de un bărbat de 81 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC
 
La data de 31 august a.c., în intervalul orar 06.30 – 21.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 64 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.395 de lei, dintre care 14 pentru abateri comise de pietoni, 12 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 11 pentru telefonie, iar restul pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, un bărbat, de 33 ani, din mun. Iaşi a traversat strada prin loc nepermis pietonilor, acesta fiind sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR DIN CADRUL BIROULUI DE SIGURANŢĂ ŞCOLARĂ
 
La data de 31 august a.c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi au desfăşurat o activitate educativ-preventivă, beneficiari fiind elevi ai Şcolii Gimnaziale Chicerea, com. Tomeşti.
 
Având în vedere faptul că elevii şi cadrele didactice urmează să meargă în tabără, pe raza judeţului Braşov, poliţiştii au transmis copiilor aspecte privind siguranţa personală, protejarea bunurilor pe care le au asupra lor, evitarea conflictelor verbale sau fizice cu colegii, comunicarea către însoţitori a problemelor apărute, precum şi noţiuni de educaţie rutieră.
 
La activitate au participat 30 de elevi şi 6 cadre didactice.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii