Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paypoint anunta semnarea contractului cu Congaz

ro

16 Dec, 2009 12:08 852 Marime text

Paypoint anunţă semnarea contractului cu Congaz
Acest parteneriat consolidează portofoliul de clienţi PayPoint şi aduce 30.000 de potenţiali utilizatori

Bucureşti, 16 decembrie, 2009 – PayPoint România, unul dintre principalii operatori de plăţi în numerar şi încărcare electronică din România, anunţă semnarea unui nou contract cu Congaz, singurul furnizor şi distribuitor de gaze naturale din judeţul Constanţa.
Clienţii Congaz vor beneficia de serviciile de plată în numerar a facturilor oferite de PayPoint România prin intermediul punctelor de plată PayPoint din Constanţa, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu. Serviciile PayPoint pot fi utilizate şi de clienţii Congaz care domiciliază în alte zone ale ţării, dar au un loc de consum în oraşele menţionale mai sus.
„Parteneriatul cu Congaz face parte din strategia noastră de optimizare a acoperirii la nivel naţional, întărind în acelaşi timp  poziţia pe care o avem în judeţul Constanţa. Vrem să oferim cât mai multor utilizatori servicii cu valoare adăugată şi fără costuri suplimentare. Plata facturilor la PayPoint economiseşte timp şi evită cozi lungi. În ceea ce priveşte acoperirea segmentului de furnizori de gaze de pe piaţă, aproximativ 90% dintre facturile emise pentru consumul de gaze naturale se pot plăti prin punctele de plată PayPoint”, declară Mugur Dogariu, Managing Director, PayPoint România.
PayPoint colectează deja plăţi pentru cei mai importanţi furnizori de gaze naturale din România, respectiv GDF Suez Energy România şi EON Gaz România. De asemenea, un segment important pentru consumatori  este reprezentat de către furnizorii mai mici de gaze naturale, care acoperă total sau parţial regiuni din ţară, precum Petrom Distribuţie Gaze, furnizor de gaze naturale în 14 judeţe ale României: Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Timiş, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova,Teleorman.
 „Suntem încântaţi că, prin semnarea acestui parteneriat cu PayPoint, vom putea oferi consumatorilor noştri posibilitatea de a-şi plăti facturile într-un mod mai uşor şi mai rapid la orice magazin care are afişată sigla PayPoint”, declară Oprea Augustin, Director General, Congaz.
În România, PayPoint acoperă toate segmentele importante ale pieţei de plăţi facturi, având contracte cu 29 de clienţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 21 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi facturi.

 „Anul acesta a însemnat o adevărată provocare pentru noi, însă am reuşit să înregistrăm la jumătatea acestui an venituri nete în creştere cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut în ciuda mediului economic dificil. Pe lângă eficientizarea masivă a activităţii, am redus distribuţia de cartele prepaid de reîncărcare cu profit mic şi costuri ridicate în favoarea încărcării electronice”, a explicat Mugur Dogariu.

În prima jumătate a anului curent, aprilie – septembrie 2009, PayPoint a procesat în România 1,8 milioane de tranzacţii de plăţi facturi.

Planurile companiei includ extinderea reţelei până la 2900 de terminale până la sfârşitul lui martie 2010 şi semnarea de noi parteneriate pe piaţa locală.
***
Despre PayPoint:
PayPoint este principalul operator de plăţi cash şi online din Regatul Unit al Marii Britanii, desfăşurând operaţiuni şi în Irlanda şi România. Compania procesează anual peste 550 de milioane de tranzacţii în valoare de peste 9,3 miliarde de lire sterline (10,45 miliarde euro) pentru 6.000 de clienţi - furnizori şi comercianţi. Operaţiunile companiei se desfăşoară prin mai multe reţele:
· Reţeaua PayPoint care include peste 22.600 de puncte de plată localizate în lanţuri de magazine din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (printre care se numără Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsbury’s Local, One Stop, Londis). Terminalele permit plata în numerar a facturilor de servicii şi utilităţi precum şi servicii de încărcare electronică.
· Reţeaua de puncte de plată PayPoint include 2.300 de terminale de tip ATM amplasate în magazine ce comercializează bunuri de larg consum din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
· PayPoint.net  -  reţea care oferă servicii securizate de plată pentru card-uri de credit şi de debit pentru peste 5.200 de magazine online ce operează cu toate băncile importante din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
· PayPoint România – operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prezent în peste 5.774 de locaţii, dintre care 2.260 oferă servicii de plăţi facturi şi încărcare electronică sub brandul PayPoint.
· Collect+ - serviciu de colectare şi livrare a coletelor în magazinele de proximitate, în parteneriat cu Home Delivery Network Limited.
Începând din septembrie 2004, PayPoint plc este listată la bursa din Londra cu simbolul PAY:LSE. Capitalizarea bursieră a companiei la data de 27 septembrie 2009 era de 318 milioane de lire sterline (357,56 milioane euro).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii