Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Heineken Romania isi creste eficienta renuntand la productia de malt

ro

17 Sep, 2009 22:00 1090 Marime text

Bucureşti, 17 septembrie 2009 - Heineken România anunţă că, pentru a creşte eficienţa, va renunţa la producţia de malţ începând cu 19 octombrie a.c. Compania produce malţ în secţiile de la Haţeg, Craiova şi Miercurea-Ciuc. Procesul fabricării berii din fabricile Heineken România nu va fi afectat.

Decizia de a renunţa la producţia de malţ s-a luat în urma analizei amănunţite a tuturor aspectelor relevante din companie, incluzând optimizarea costurilor, posibilitatea de extindere, capacităţile existente şi nevoile de investiţii viitoare.

Rezultatul studiului relevă faptul că producţia de malţ în cadrul Heineken România se realizează cu costuri foarte mari, rezultate din consumul mare de energie şi apă. Mai mult, ţinând cont de standardele existente, capacitatea celor trei secţii de malţ este relativ scăzută. Achiziţionarea de malţ de la furnizori va elimina aceste costuri şi, în plus, va garanta obţinerea calităţii dorite într-un mod mai eficient.

"Scopul nostru este să ne desfăşurăm activitatea în România pe termen lung, într-un mod eficient şi responsabil. Suntem aici pentru a rămâne, pentru a investi în continuare în companie şi în mărcile noastre, pentru a oferi o calitate excelentă consumatorilor noştri. De aceea cercetăm în permanenţă unde să direcţionăm investiţiile în mod eficient şi ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi în permanenţă calitatea. Orientarea către furnizori de malţ, cu echipamente de producţie mai moderne, va contribui la realizarea acestui obiectiv. În plus, ne va permite să ne concentrăm asupra activităţii noastre de bază, arta fabricării unei beri de înaltă calitate, pentru care Heineken este cunoscut atât în România, cât şi în întreaga lume", declară Jan Derck van Karnebeek, General Manager Heineken România.

Din cauza renunţării la producţia proprie de malţ, 61 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. "Pentru a minimiza posibilul impact social, acestora li se va oferi consiliere în carieră şi asistenţă în căutarea unui loc de muncă. În plus, am agreat împreună cu sindicatele un pachet de compensaţii financiare care le va fi acordat ca urmare a încetării contractului de muncă", a adăugat Jan Derck van Karnebeek.

Heineken România are cinci fabrici de bere situate în Constanţa, Craiova, Haţeg, Miercurea-Ciuc şi Târgu Mureş şi 1.300 de angajaţi. Portofoliul de mărci acoperă toate segmentele pieţei: Heineken, Ciuc Premium, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita şi Haţegana.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii