Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daimler si UNESCO recompenseaza finalistii celei de a treia editii a competitiei Mondialogo Engineer

ro

12 Nov, 2009 20:12 1164 Marime text

Comunicat de presă

Daimler şi UNESCO recompensează finaliştii celei de a treia ediţii a competiţiei Mondialogo Engineering Award

30 de propuneri de proiecte internaţionale de inginerie pentru reducerea sărăciei, atenuarea schimbărilor climatice şi promovarea dezvoltării durabile au primit aur, argint şi bronz la Stuttgart

Premieră pentru distincţia Mondialogo Community Award

Paris / Stuttgart - Luni seara, 9 noiembrie 2009, Daimler şi UNESCO au decernat la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart premiile Mondialogo Engineering celor 30 de echipe internaţionale de tineri ingineri. Aurul, argintul şi bronzul au răsplătit propunerile de proiecte inovatoare ce abordează reducerea sărăciei, promovarea dezvoltării durabile, precum şi atenuarea schimbărilor climatice.

Opt echipe de studenţi ingineri din 14 ţări au primit premiul I, Aurul, constând în 15.000 de euro. Argintul (10.000 de euro) a fost oferit unui număr de  douăsprezece echipe de ingineri studenţi din 18 ţări. Zece echipe de studenţi din unsprezece ţări au primit premiul III, Bronzul, în valoare de 5.000 de euro. Intenţia este ca aceste fonduri să fie folosite pentru a ajuta la iniţierea sau susţinerea implementării proiectelor câştigătoare.

Pentru a doua oară, premiul Mondialogo Engineering Award Continuation în valoare de 10.000 de euro, pentru continurea activităţii proiectului premiat la ediţia precedentă Mondialogo Engineering Award, a fost înmânat unei echipe internaţionale de ingineri din Germania şi Rwanda. Această echipă a câştigat un premiu în 2007 pentru proiectarea şi construirea unui pod low-cost peste un râu, iar distincţia de anul acesta este oferită pentru proiectul care constă în construirea celui de-al doilea pod. Membrii echipei au folosit premiul în bani pentru a finanţa construirea unui al doilea pod în Rwanda şi pentru a educa populaţia locală să menţină structura.

Ediţia din acest an a cunoscut o altă premieră odată cu distincţia Mondialogo Community Award înmânată de către un pilot de Formula 1, Lewis Hamilton. Vizitatorii portalul www.mondialogo.org au ales câştigătorul acestui premiu public - o echipă internaţională formată din studenţi din Peru, Italia şi Guineea-Bissau. Maestrul de Ceremonii al evenimentului a fost crainicul postului de televiziune Al Jazeera, Stephen Cole.

Dintre lucrările depuse au fost selectaţi finaliştii şi câştigătorii de către un juriu internaţional format din ingineri cunoscuţi din întreaga lume. Criteriile cheie ale selecţiei şi evaluării au fost reprezentate de creativitatea propunerii, calitatea, cantitatea şi fezabilitate în abordarea United Nations Millennium Development Goals şi de gradul de comunicare şi cooperare al studenţilor din echipele internaţionale. Intensitatea comunicării şi schimburilor de informaţii tehnice dintre inginerii studenţi au jucat un rol crucial în decizia juriului.
Aproximativ o treime din membrii echipelor finaliste din 28 de ţări este reprezentată de femei - cu mult peste media de 10-15% de studenţi ingineri femei din majoritatea ţărilor.
Fiecare echipă a fost formată din grupuri de studenţi de la două universităţi tehnice sau colegii, cu un grup care provine dintr-o ţară în curs de dezvoltare, iar celălalt dintr-un stat industrializat. Echipele au avut la dispoziţie şase luni în care să conceapă strategii cu un avantaj practic direct pentru populaţia unei ţări în curs de dezvoltare. Obiectivele principale ale competitiei Mondialogo Engineering Award sunt protecţia mediului, combaterea sărăciei şi dezvoltarea durabilă.
Alături de competiţia Mondialogo Engineering Award, parteneriatul Mondialogo lansat de Daimler şi UNESCO, este format şi din competiţia Mondialogo School Contest şi un portal de internet în cinci limbi. Scopul este acela de a încuraja dialogul dintre tinerii de origini diferite care lucrează împreună peste continente la un proiect comun. Această cooperare este destinată promovării înţelegerii, toleranţei, prieteniei dintre oameni ce provin din diferite medii culturale, religioase şi lingvistice.

Mai multe informaţii despre Mondialogo, câştigătorii premiului pentru inginerie şi membrii juriului sunt disponibile la www.mondialogo.org sau www.media.mercedes-benz.ro.

Contact:
Gabriel Crăciun
gabriel.craciun@daimler.com
+40 21 2004 523

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii