Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviva planuieste transformarea business-ului din Europa

ro

22 Oct, 2009 20:47 1192 Marime text


Comunicat de presă

Bucureşti 22 octombrie 2009

Aviva plănuieşte transformarea business-ului din Europa


Astăzi, 22 octombrie 2009, Aviva plc anunţă noua strategie de business a operaţiunilor sale din Europa (cu excepţia UK).  Astfel, Aviva anunţă integrarea business-ului său din Europa* şi îşi propune să profite la maximum de oportunităţile de creştere oferite de zona europeană.
Andrew Moss, directorul general Aviva plc, împreună cu Andrea Moneta, directorul Aviva Europa, vor prezenta  planurile de business analiştilor financiari şi investitorilor, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc azi la sediul central din Londra.

Aviva Europa are o contribuţie semnificativă din vânzările Grupului. Astfel, în prima jumătate a anului 2009, Aviva Europa (inclusiv Delta Lloyd) a contribuit cu 50% la vânzările  produselor  de economisire şi cu 44% la profitul operaţional IFRS.

Strategia Grupului, în ceea ce priveşte exploatarea oportunităţilor din Europa, este structurată în două etape. Prima etapă include listarea la bursă a companiei Delta Lloyd, anunţată pe 19 octombrie 2009.
Cea de-a doua etapă include crearea unei echipe noi de management la nivel european şi începutul procesului de integrare a celor 12 operaţiuni pe care Aviva le deţine în Europa – prin intermediul proiectului „Quantum Leap”. Toate aceste schimbări vor avea ca rezultat o creştere a eficienţei companiei la nivel european şi îi va conferi un avantaj competitiv, prin intermediul unei abordări unice la nivel de distribuţie şi produse.

Ca parte a transformării sale la nivel european, Aviva a pus bazele unei singure companii, în Irlanda, ce va administra toate operaţiunile deţinute în Europa, transformând toate subsidiarele din această regiune în sucursale.

În cadrul întâlnirii de azi, Andrea Moneta va prezenta poziţionarea unică pe care o are Aviva ce îi permite să profite de potenţialul acestei pieţe.
Aviva Europa deţine o cotă de piaţă semnificativă în cea mai mare parte a ţărilor în care este prezentă şi are un portofoliu de produse diversificat care include asigurări generale şi produse de economii pe termen lung. Un alt atu este legat de diversitatea canalelor de distribuţie: este compania care are cele mai multe parteneriate cu băncile  (46 de bănci la nivel de Europa) şi are în portofoliu 9 milioane de clienţi gestionaţi de 18 000 de consilieri financiari (dintre care 10 000 sunt din reţeaua proprie Aviva).

Aviva Europa contribuie semnificativ la performanţele Grupului, iar planurile de transformare a operaţiunilor au adus deja beneficii financiare importante. În ciuda contextului economic dificil, costurile operaţionale ale companiei la nivel european  s-au redus de la 606 mil euro la 578 mil euro (în prima jumătate a anului  2008 faţă de prima jumătate a anului 2009), iar marja de profit a crescut de la 3.7% la 3.8%  (de la H1 în 2008 la H2 în 2009). Ca urmare a noii strategii anunţată azi şi a progresului obţinut până acum, se aşteaptă ca operaţiunile administrate de Aviva Europa să contribuie la atingerea targetului de dublare a câştigului per acţiune (conform standardului IFRS) până în 2012.

Iată cum comentează Andrea Moneta, Directorul Aviva Europa: ”Aviva urmează să facă un pas important în Europa prin introducerea unui model operaţional regional. Ca urmare, calitatea produselor oferite se va îmbunătăţi, creând valoare clienţilor şi acţionarilor Aviva.”


Note pentru editori:

 

Despre Grupul Aviva
Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume şi cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696.
Astăzi, Grupul Aviva are 54.000 angajaţi şi 50 milioane de clienţi în 28 de ţări din întreaga lume.
Grupul este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa, ocupând poziţii de top pe majoritatea pieţelor pe care operează.
Aviva are  fonduri în administrare de peste 352 miliarde de lire sterline*, ceea ce poziţionează Aviva pe locul al cincilea în topul companiilor de asigurări la nivel mondial.

Aviva Grup România
Aviva Grup România include trei companii: Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors România (achiziţionată în noiembrie 2007).

Despre Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat
Aviva şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 850 000 de clienţi şi fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline.  În 2007 Aviva a înfiinţat o companie de pensii care se ocupă de administrarea fondului de pensii obligatorii Pensia Viva şi care în prezent are un portofoilu de peste 300 000 de clienţi.


Despre Aviva Investors România
Aviva Investors România are în prezent în administrare 15 milioane euro din 4 fonduri mutuale, fiecare dintre ele orientat către alt tip de investiţii: Aviva Investors (AI) Intercapital (fond de acţiuni), AI Capital Plus (fond diversificat), AI Orizont (fond de venituri fixe - obligaţiuni) şi AI Tezaur (fond monetar). Aviva Investors România administrează, de asemenea, şi conturi de investiţii individuale.
Aviva Investors România a dovedit de-a lungul anilor că este unul dintre cei mai dinamici şi inovatori administratori de pe piaţă. Compania a lansat primul fond fără comisioane de vânzare de pe piaţa românească ( AI Tezaur) şi primul fond de obligaţiuni din România (AI Orizont). Aviva Investors România se mândreşte totodată ca fiind un susţinător al pieţei crescânde de fonduri de investiţii din România.


 
* conform datelor înregistrate la 30 iunie 2009

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact este Lavinia Pavel - Brand Communication Coordinator; telefon: 0723.310.378; e-mail: lavinia.pavel@aviva.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii