Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au mai rămas 4 zile pentru înscrierea la „Premiile de Excelenţă Vinul.ro”

ro

11 Oct, 2010 17:31 871 Marime text

 Comunicat de presă

Au mai rămas 4 zile pentru înscrierea la „Premiile de Excelenţă Vinul.ro” 

             Bucureşti, 11.10.2010. Revista de specialitate Vinul.ro organizează în perioada 25 – 29 octombrie „Premiile de Excelenţă Vinul.ro, concurs de vinuri cu juriu internaţional. Evenimentul va avea loc în Bucureşti la Centrul Aroma (Centrul pentru Excelenţă în Tehnologie Alimentară). Prin acest demers, Vinul.Ro încearcă să realizeze o ierarhie cât mai obiectivă a vinurilor românesti şi străine disponibile pe piaţa autohtonă. În ceea ce priveşte obiectivele, concursul şi-a propus  relansarea credibilităţii vinurilor, recondiţionarea ideii de valoare destinată consumatorului şi informarea obiectivă a acestuia.

            Faţă de ediţia din 2009, anul acesta a fost introdusă o nouă categorie de jurizare. Pe lângă cea în care vor fi analizate şi punctate vinurile din marele retail, această nouă secţiune este destinată vinurilor non-retail (distribuite doar în hoteluri, restaurante, cafenele, firme de catering etc). Astfel, producătorii, importatorii sau distribuitorii de vinuri vor avea posibilitatea să înscrie în jurizare probe care nu există în marile magazine. Din fiecare probă, producatorii vor trimite câte două exemplare, care trebuie să ajungă în posesia organizatorilor până la data de 15 octombrie 2010. Taxa de participare pentru secţiunea non-retail este de 35 euro / proba + TVA.

            Degustările se vor realiza în orb, garantându-se un anonimat total al probelor. Sesiunile de degustare se vor desfăşura pe parcursul a trei zile. Comisiile de jurizare vor fi compuse în majoritate din jurnalişti străini specializaţi în domeniul vinului, de la publicaţii cu tradiţie, reputaţie şi notorietate. Acestora li se vor alătura şi specialişti şi jurnalişti români. Au confirmat deja interesul de a face parte din juriu personalităţi internaţionale ale lumii vinului precum: Yves Paquier (Elveţia), Liliane Turmes (Luxemburg), Wilfried Moselt (Germania), Marc Dworkin (Franţa), Roberto Gatti (Italia), Antonio Maria Casado Tome (Spania), Julia Kostadinova (Bulgaria) şi Gergely Barsi Szabo (Ungaria). Șefii de comisii vor fi aleşi din rândul jurnaliştilor străini.

            Prin organizarea acestui concurs, Vinul.ro va încerca să promoveze un standard de calitate a vinurilor de pe piaţă, cu certificare independentă şi imparţială. În urma centralizării rezultatelor, va fi organizată o gală în care vor fi anunţaţi câştigătorii. Comunicarea lor va avea loc după finalizarea festivităţilor, prin intermediul Vinul.Ro, al publicaţiilor partenere şi prin intermediul celorlalte mijloace de informare publică. Rezultatele vor fi comunicate şi în media de specialitate internaţională.

  

Alexandra Holhoş

PR&Editor

www.vinul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii