Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri aplicate Multiexpert Asig - Broker de Asigurare

ro

23 Nov, 2011 15:50 1463 Marime text

Măsuri aplicate Multiexpert Asig - Broker de Asigurare

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale Multiexpert Asig - Broker de Asigurare S.R.L. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii, precum şi retragerea aprobării conducătorului executiv al societăţii.

Printre contravenţiile constatate care au dus la aplicarea sancţiunilor se numără:
· societatea nu a transmis copia contractului de muncă al conducătorului executiv şi copiile contractelor de mandat ale administratorilor;
· societatea nu deţine contract de asigurare de răspundere civilă profesională;
· mai multe raportări nu au fost transmise la CSA în termenul legal sau chiar deloc;
· nu a comunicat numele persoanei cu responsabilităţi în aplicarea legislaţiei privind spălarea banilor şi a finanţării actelor de terorism şi politicile, procedurile şi mecanismele adecvate în materie de cunoaştere a clientului, de raportare, de păstrare a evidenţelor, de control intern, de evaluare şi gestioanare a riscurilor;
· nu a transmis numele persoanei cu responsabilităţi în aplicarea sancţiunilor internaţionale.

Decizia nr. 843/21.11.2011 privind retragerea aprobării conducătorului executiv al Societăţii Comerciale Multiexpert Asig - Broker de Asigurare S.R.L. şi Decizia nr. 844/21.11.2011 privind interzicerea temporară a exercitării activităţii societăţii Multiexpert Asig - Broker de Asigurare S.R.L. au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul societăţilor menţionate nu au implicaţii asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să îşi producă efectele în condiţiile stabilite la data semnării.

***
Despre CSA
CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuţii de autorizare, supraveghere prudenţială şi control a activităţii de asigurare în România, precum şi cu atribuţii de emitere a normelor de aplicare a legii.
Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale şi IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea şi amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii