Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou contract de la CJC pentru Grand Art Construct SRL După trei ani, începe construcţia centrului de îngrijire a persoanelor cu Alzheimer, la Agigea (document)

ro

12 Jun, 2014 00:00 3343 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a atribuit firmei Grand Art Construct SRL, în urma unei licitaţii publice, contractul aferent proiectului „Extinderea UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer“, pentru care a plătit 4,210,327 de lei, fără TVA. Obiectivul general al contractului vizează extinderea unui corp de clădire al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de la Agigea, cu un alt corp, D+P+1E+M. Acesta va fi destinat în exclusivitate bolnavilor de Alzheimer. Contractul, pentru care au existat cinci ofertanţi, a fost estimat la 4.337.356 de lei, fără TVA, sumă ce include şi cheltuielile diverse şi neprevăzute, ce reprezintă 2.045% din valoarea totală. Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni şi vizează creşterea calităţii vieţii şi a infrastructurii sociale din cadrul Polului Naţional de Creştere Constanţa şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor sociale şi a dotărilor oferite de către Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.
 
Hotărârea de proiect a fost aprobată în urmă cu trei ani
 
Deşi lucrările vor începe abia din această lună, ideea de dezvoltare a UAMS Agigea nu este nouă. Povestea începe la data de 20 octombrie 2011, atunci când consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-ştiinţifici, a bugetului şi a cheltuielilor pentru proiectul de extindere a UAMS Agigea.
La data de 1 aprilie 2013, CJC a semnat, în calitate de beneficiar, contractul de finanţare a acestui proiect. Tot atunci a fost desemnat şi managerul de proiect, Ivonne Saghiu, soţia primarului social-democrat din oraşul Murfatlar, Valentin Saghiu. Alături de ea au lucrat la proiect, ca asistenţi, Nicoleta Brătianu şi Irina Constantinescu.
Iată că au mai trecut câteva luni până ce, la data de 1 octombrie 2013, a fost lansată invitaţia de participare la licitaţia pentru atribuirea contractului de construire. Astfel, ajungem la ziua de 16 mai 2014, când societatea Grand Art Construct SRL a fost desemnată câştigătoarea contractului ce prevede extinderea pavilionului medical existent, atât pe verticală, prin mansardare, cât şi pe orizontală, prin realizarea unui corp prevăzut cu un etaj şi cu mansardă.
 
Cine este Grand Art Construct SRL?
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Grand Art Construct are sediul social în localitatea Feteşti din judeţul Ialomiţa, pe strada Sirenei nr. 8, iar obiectul principal de activitate vizează lucrările de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Firma îi are ca administratori şi asociaţi, cu procente egale, pe Adrian Horea Negrea şi pe Mihaela Negrea. La sfârşitul anului 2012, firma a raportat o cifră de afaceri de 715.174 de lei, un profit net de 115.513 lei, un profit brut de 140.486 de lei şi... doar doi angajaţi. Înfiinţată în iunie 2009, societatea este deja unul dintre clienţii fideli ai Domeniului Public şi Privat Judeţean (DPPJ) Constanţa. La doar câteva luni de la înfiinţare, la 11 octombrie 2009, Grand Art Construct a câştigat licitaţia pentru reabilitarea grădiniţei din Satu Nou, pentru suma de 469.809,47 de lei. În 2011, Grand Art Construct a fost contractată de DPPJ pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a grădiniţei din comuna Agigea, pentru suma de 987.000 de lei. În 2012, societatea s-a ocupat de reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din Lazu şi a Casei Tineretului din comuna Cobadin, lucrări în valoare de 1.239.810 de lei. Anul 2013 a venit cu un alt contract pentru Grand Art Construct, în valoare de 602.301,83 de lei, ce vizează amenajarea unui punct de trecere la frontiera România-Bulgaria, din comuna Lipniţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii