Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJ Constanța aprobă un proiect ce vizează înființarea unui centru pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer (DOCUMENT)

ro

24 Mar, 2024 17:00 575 Marime text
foto: Primăria Constanța
  • Este vorba de Proiect de hotărâre nr.73/21.03.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”.
  • Reabilitarea propusă va viza, în mod special, creșterea confortului pacienților cu nevoi medico-sociale, va spori condițiile esențiale pentru îngrijirea acestora și va ușura munca depusă de cadrele medicale ce vin în sprijinul pacienților
 
Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean  Constanța, care se va desfășura, în format fizic, miercuri, 27 martie 2024, se află și un proiect ce vizează înființarea unui centru de îngrijire pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer în Constanța.
 
Este vorba de Proiect de hotărâre nr.73/21.03.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”.
 
Astfel, se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”. Valoarea totală a investiției, fază PT,  este de 5.184.392,81 lei fără TVA, din care C+M 3.293.394,56 lei fără TVA. Durata de realizare este de 6 luni.
 
Indicatorii tehnico-economici pentru faza DALI este de 10.148.974,47 lei fără TVA, din care 7.401.955,06 lei fără TVA reprezintă C+M. Durata de realizare este de 24 de luni calendaristice.
 
În urma finalizării proiectării restului de executat, CJC intenționează să finalizeze lucrările aferente proiectului de mai sus amintit. Clădirea are regim de înălțime S+P+2E cu o suprafață aproximativă de 445,61 mp la sol. Prin finalizarea acestei construcții se va asigura creșterea confortului pacienților ce suferă de Alzheimer, va spori condițiile pentru îngrijirea acestora și va ușura munca depusă de cadrele medicale ce vin în sprijinul pacienților.
 
În cadrul lucrărilor rămase de executat, se vor finalize instalațiile necesare bunei funcționări a imobilului fiind proiectate instalații de detecție, semnalizare și avertizare incendiu și se va amplasa o central de alarmare incendiu și un rezervor subteran de înmagazinare a apei cu o capacitate de 115 mc pentru stins incendiu. În ceea ce privește încălzirea, aceasta va fi asigurată de o central termică de 120 kw ce va funcționa pe bază de combustibil gazos, ce va prelua agentul termic produs de pompele de căldură. În ceea ce privește mansard ce a făcut parte din proiectul inițial și este amplasată peste Corp C1, aceasta va face parte din proiectul „Lucrări de reabilitare și modernizare a corpului C1 – Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea”, lucrare distinct ca urmare a încadrării Corpului C1 în clasă de risc seismic RS II, iar care în urma lucrărilor propuse se va încadra în RS IV.
 
Reabilitarea propusă va viza, în mod special, creșterea confortului pacienților cu nevoi medico-sociale, va spori condițiile esențiale pentru îngrijirea acestora și va ușura munca depusă de cadrele medicale ce vin în sprijinul pacienților. Se va consolida și întări structura de rezistență a clădirii, se va continua amenajarea etajului 2, termoizolarea completă a clădirii, schimbarea tâmplăriei și introducerea finisajelor exterioare noi.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:


Ședință CLM ConstanțaConsilierii locali discută emiterea avizului pentru Casa Bălașa Funeral SRL (DOCUMENT)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii