Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză de Ziua Femeii Ce spectacol propune Teatrul de Stat din Constanța

ro

08 Mar, 2023 00:00 1352 Marime text
  • Spectacolul „8 femei” a avut premieră pe 14 noiembrie 2008 și face parte din repertoriul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila
  • Spectacolul inițial a fost creat de Robert Thomas, de adaptarea românească ocupându-se Constanța Trifu și Mihai Berechet
  • Actrițele sunt: Monica Ivașcu, Ramona Gîngă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanessa Radu, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu
 
Astăzi, 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Teatrul de Stat din Constanța a pregătit o surpriză pentru doamne și domnișoare. Începând cu ora 19:00, pe scena Sălii Studio a TSC se va juca piesa „8 femei”.
 
Este vorba despre un spectacol jucat prima dată în 14 noiembrie 2008 și care face parte din repertoriul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila. Conform site-ului TSC, este un spectacol invitat pe scena instituției dobrogene, cu prilejul zilei de 8 martie.
 
Durata lui se întinde pe două ore, fără pauză.
 
Spectacolul inițial a fost creat de Robert Thomas, de adaptarea românească ocupându-se Constanța Trifu și Mihai Berechet. Urmează structura clasică a romanelor polițiste semnate de Agatha Christie, după cum specifică Teatrul de Stat.
 

„În Ajun de Crăciun capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigașul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă. Pe parcursul investigațiilor, fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor ieși la iveală vor adânci și mai mult misterul, căci toate opt sunt suspecte cu mobil întemeiat”, se mai arată în descrierea piesei.

 
Regizorul piesei „8 femei” este Radu Nichifor, meritele pentru scenografie i se cuvin Adelinei Pater, iar Ana Pavel este asistent de scenografie.
 
Distribuția scenică este formată exlusiv din femei. Astfel, publicul poate vedea prestațiile următoarelor: Monica Ivașcu, Ramona Gîngă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanessa Radu, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu.
 
Conform site-ului mystage.ro, biletele la „8 femei” au fost epuizate. Aceeași sursă menționează că, la fiecare bilet achiziționat, cumpărătorul a primit un loc gratuit pentru o doamnă sau o domnișoară pe care a dorit să o invite la teatru.
 

„Sala se va transforma într-un spațiu al sărbătorii devenit peste noapte spațiu al dezvăluirilor, al izbucnirii conflictelor latente, al mărturisirilor și al (auto)descoperirii”, mai adaugă Teatrul de Stat.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii